1. Type: Familiebedrijf
 2. Sinds: 1997
 3. Oppervlakte: 6 hectare
 4. Productie: 9.200 flessen per jaar
 5. Oenoloog: Alain Hasard
 6. Landbouw: Biologisch gecertificeerd

Domaine les Champs de l’Abbaye

Wijnmaker Alain Hasard was oorspronkelijk een wijnhandelaar, sommelier én psycholoog: "Ik stapte de wijnwereld in met een gastronomische achtergrond en begon dit avontuur met mijn vrouw Isabelle, die ik ontmoette toen we beiden in Montpellier studeerden. In 1997 begonnen we met wijnmaken op vier hectare passetoutgrains in de Couchois. Meteen biodynamisch en met lage opbrengsten omdat ik het belangrijk vind te differentiëren van generieke wijn. We zijn later verhuisd naar Aluze. Dit domein is precies groot genoeg voor ons.”

 

Velden van de abdij 

Hun kleine landgoed is bijna zes hectare groot, opgericht in 1997 en ligt in het mooie dorp Aluze, ter hoogte van de Côte Chalonnaise. Een prachtig gebied om te ontdekken. Op deze ‘velden van de abdij' werken Alain en Isabelle – sinds 1999 – op biologische wijze. Op het terroir van Rully, Mercurey en Côtes Chalonnaise produceren zij eerlijke en zuivere wijnen. 

 

Wijn wordt gemaakt in de wijngaard

Trouw aan het principe dat ‘wijn wordt gemaakt in de wijngaard’ besteedt Alain bijzonder veel aandacht aan de oogst. Deze duurt langer dan vijftien dagen, een klein, lokaal team plukt en selecteert zorgvuldig de perfect rijpe en gezonde druiven. Alain: “We gaan meer dan een keer langs de wijnstokken waardoor elke tros de optimale rijpheid heeft. Fermentatie vindt plaats onder inwerking van inheemse gisten, zonder enige toevoegingen. Frisheid, mineraliteit en intensiteit is altijd mijn doel. Het resultaat: wijnen met expressie van het terroir en hoge finesse.” 

 

Naar de volgende producent

Wijnen van Domaine les Champs de l’Abbaye

 • Groenblad
  Mercurey ‘La Brigadière’ 2017 Domaine les Champs de l’Abbaye
  € 31,95
 • Groenblad
  Mercurey ‘Les Marcoeurs’ 2017 Domaine les Champs de l’Abbaye
  € 32,50