Home
✔ op werkdagen voor 11 uur besteld, morgen in huis
gratis verzending vanaf €57,50
elke wijn per fles te bestellen
✔ avond- & weekendleveringen mogelijk
  1. Type: Familiebedrijf
  2. Sinds: 2019
  3. Oppervlakte: 6 hectare
  4. Productie: 25.000 flessen per jaar
  5. Oenoloog: Jonatan García
  6. Landbouw: Biologisch gecertificeerd

Bodegas Tamerán

Jonatan García uit Orotava, Tenerife, is inmiddels geruime tijd een gevierd wijnmaker en bekend van het bijzondere wijndomein Suertes del Marqués. Zijn wijnen zijn geliefd bij vele wijnliefhebbers wereldwijd. Ook in Manchester waar 3 jaar geleden topvoetballer David Silva –toen nog speler van Manchester City, èn groot wijnliefhebber– een glas El Ciruelo 2016 van Suertes del Marques dronk. Hij was op slag verliefd op de wijn, zocht contact met Jonatan en ze werden vrienden. Een tijdje later kwam David, oorspronkelijk van Gran Canaria, ter ore dat er in het midden van het prachtige vulkanisch eiland wijngaarden te koop werden aangeboden. Hij vroeg Jonatan om polshoogte te nemen, hij zag er wel wat in en zo geschiedde...


De eerste jaargang 2020 werd nog gemaakt in een gehuurde bodega en scoorde al meteen goed in de gidsen. Vanaf jaargang 2021 worden de wijnen gemaakt in de nieuwe, prachtige bodega die naast de wijngaarden is gebouwd. Inmiddels maken ze samen enkele blends, maar vooral wijnen van één druivenras. Daarin komt het terroir fraai tot zijn recht en proef je de eigenschappen van de unieke druivenrassen van deze plek. De vulkanische invloed is wat subtieler dan op Tenerife maar toch ervaar je de signatuur van Jonatan; verfijnde, complexe smaken, veel energie, een heerlijk mondgevoel en ragfijne zuren. We zijn erg trots op deze nieuwe wijnen in ons portfolio.


Bodegas Tamerán ligt op een fantastisch mooie, idyllische plek in San Bartolomé de Tirajana, ver boven de zee, op zo’n 650 meter hoogte, omringd door heuvels. De splinternieuwe wijnkelder staat er midden tussen de wijngaarden, die vanwege de steile hellingen op smalle terrassen zijn aangelegd. Ze zijn beplant met verschillende, soms alleen plaatselijk bekende druivenrassen als vijariego blanco, malvasía volcánica en marmajuelo, en worden biologisch bewerkt. De bodem bestaat uit een ideaal mengsel van kalk, zand, slib en een beetje klei.


Hoewel de wijngaarden op het zuiden en in de beschutting van de heuvels liggen, zorgt de hoogte ervoor dat er geen overdosis zon en hitte ontstaat. Ook Jonatan García speelt daarin een rol. Door bijvoorbeeld op tijd te oogsten – een week of drie eerder dan gebruikelijk op die plek – en de malolactische omzetting te blokkeren, zorgt hij dat de wijnen aangenaam licht en verfrissend blijven. Hij en David Silva maken enkele blends, maar vooral wijnen van één druivenras. Daarin komt het vulkanische terroir fraai tot zijn recht en proef je de eigenschappen van de unieke druivenrassen van deze plek. Het zijn wijnen die meteen al hoog scoorden in gidsen als de Guía Peñín, met hun verfijnde, complexe smaken, een heerlijk mondgevoel en ragfijne zuren. David Silva heeft goed gekozen.


Naar de volgende producent

Wijnen van Bodegas TameránAltijd op de hoogte van onze proeverijen, acties en nieuwste aanwinsten? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct een eenmalige kortingscode voor 10% korting* op uw aankoop!*korting geldt niet op lopende acties