Home
✔ op werkdagen voor 11 uur besteld, morgen in huis
gratis verzending vanaf €57,50
elke wijn per fles te bestellen
✔ avond- & weekendleveringen mogelijk
 1. Type: Familiebedrijf
 2. Sinds: 1850
 3. Oppervlakte: 9½ hectare
 4. Productie: 70.000 flessen per jaar
 5. Oenoloog: Vincenzo Di Meo
 6. Landbouw: Duurzaam

La Sibilla

In het noorden van Campania, net aan de kust bij de Golf van Napels, vind je een klein wijngebied dat, evenals het omringende gebied, Campi Flegrei wordt genoemd. Deze naam (‘brandende vlakte’) verwijst naar de enorme vulkaan die onder dit gebied ligt. Het is een mysterieuze streek, rijk aan geschiedenis, beheerst door de kracht van de natuur. Monte Nuovo, Europa’s jongste berg, is het laatste bewijs daarvan: hij is ontstaan uit een acht dagen durende eruptie.

 

Bevlogen familie

In dit spannende gebied ligt La Sibilla, het wijngoed van de familie Di Meo. Daar weten ze dat een vulkanisch grondgebied veel toewijding en (manuele) zorg behoeft; de familie doet dit werk al generaties lang. Anfors werkt veel met familiebedrijven. Bij Di Meo is ieder familielid bevlogen en energiek, en we kunnen niet anders zeggen dan dat deze familie een warm schouwspel vormt. Wij genieten enorm van de manier waarop ze bij Di Meo kennis en passie doorgeven.

 

Nieuwsgierig van aard

De familie is gefascineerd door het potentieel van de wijn en het bijzondere archeologische karakter van de streek. De naam La Sibilla is geïnspireerd op de Grot van de Sibille bij Cuma, ten westen van Napels. Iedere generatie heeft een eigen stempel gedrukt op de wijnen van La Sibilla, maar altijd volledig in harmonie met de cultuur en de aard van het gebied. Bijzonder is hun eigen ontdekking van lokale druivenrassen als calabrese, marsigliese, olivella en surecella.

 

Volledig rijpe druiven

De inheemse druivenrassen zijn nooit door de druifluis (phylloxera) aangetast en staan nog op hun eigen wortelstok (de meeste druivenstokken in Europa worden uit voorzorg op een wortelstok geënt die bestand is tegen de druifluis). In combinatie met de bijzondere bodem zorgen zij voor wijn met een mineraal karakter. Dankzij het niet-enten van de druivenstokken lijkt er sneller een maximale rijpheid te ontstaan. Toch wordt er pas geoogst in oktober, zodat het fruit volledig ontwikkeld is en mooie zuren heeft.

 

Wij willen meer

De druiven ondergaan vinificatie en rijping in de moderne kelder, die met plezier wordt opengezet voor bezoekers. Er wordt gebruik gemaakt van roestvrijstalen tanks met temperatuurregeling, voor een maximale smaakbeleving; de wijnen zijn dan ook krachtpatsers wat vers fruit betreft. Dankzij de combinatie van fruit met mineralen en fijne ziltigheid zijn ze simpelweg een traktatie. De Marsiliano – een blend van 70% marsigliese, 20% olivella en 10% piedirosso – is hemels. Wij willen meer.

 

Naar de volgende producent

Wijnen van La Sibilla

 • Campi Flegrei Piedirosso 2017 La Sibilla

  Normale prijs: € 12,40

  Uw prijs: € 9,30

 • Campi Flegrei Piedirosso 2020 La Sibilla

  Normale prijs: € 14,50

  Uw prijs: € 10,87

 • Campi Flegrei Falanghina 2021 La Sibilla
  € 12,95
 • Campi Flegrei Piedirosso 2021 La Sibilla
  € 14,50
 • Campi Flegrei Piedirosso 'Vigna Madre' 2019 La Sibilla
  € 20,95
 • Campi Flegrei Falanghina 'Cruna Delago' 2018 La Sibilla
  € 20,95
 • Campi Flegrei Falanghina 'Cruna Delago' 2021 La Sibilla
  € 25,95


Altijd op de hoogte van onze proeverijen, acties en nieuwste aanwinsten? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief. U ontvangt direct een eenmalige kortingscode voor 10% korting* op uw aankoop en profiteert tijdens Black Label Friday van nog veel meer voordeel!*korting geldt niet op lopende acties