1. Type: Familiebedrijf
 2. Sinds: 1758
 3. Oppervlakte: 25 hectare
 4. Productie: 200.000 flessen per jaar
 5. Oenoloog: Agnes Heimann
 6. Landbouw: Biologisch in conversie

Heimann

De Duitse familie Heimann woont en werk sinds 1758 in Hongarije. Tijdens het communistische regime werden hun landgoederen geconfisqueerd en pas in 1992 kon de familie het bedrijf weer langzaam opbouwen. Drie familieleden zwaaien de scepter: Zoltán Sr., zijn vrouw Agnes en hun oudste zoon Zoltán Jr. Weingut Heimann is beroemd vanwege hun pionierswerk met het oude druivenras kadarka. Maar ook met zowel autochtone rassen als kékfrankos als internationale druivenrassen als merlot, cabernet franc en syrah alswel rariteiten als tannat en sagrantino weet Heimann weg.


Driemanschap

Vandaag de dag neemt Zoltán Sr. de strategie en het toezicht op investeringen en de aanplant voor zijn rekening. Agnes is verantwoordelijk voor de wijnbereiding, de oogst en de administratie. Samen organiseren ze de meeste wijnproeverijen. Zoltán Jr. studeerde aan de beste Europese universiteiten voor wijnbouw en oenologie: Geisenheim, Montpellier, Bordeaux en Udine en neemt nu geleidelijk meer en meer taken en verantwoordelijkheden van zijn ouders over.


Liefde voor de wijn en Szekszárd

Alle familieleden zijn sterk geëngageerd in de wijnbranche. Zo zet Sr. zich als waarnemend voorzitter van de Szekszárd-appellatie in om de ontwikkeling van zijn geliefde regio te stimuleren. In 2011 werd hij uitgeroepen tot International Wine Expert of the Year tijdens het Artvinum Gala in Stuttgart, een prijs voor zijn inspanningen voor zijn gemeenschap en de regio. Zoltán Jr. is lid van de Junior Association of Young Winemakers. 

 

naar de volgende producent

Wijnen van Heimann

 • Bekroond
  Szekszárd Kékfrankos 2017 Heimann
  € 9,95
 • Groenblad
  Szekszárd Kadarka 2018 Heimann
  € 13,95
 • Groenblad
  Szekszárd 'Birtokbor' 2016 Heimann
  € 15,95
 • Szekszárd Kadarka Céh Kereszt 2017 Heimann
  € 18,25
 • Bekroond
  Szekszárd 'Szekardi Bikavér' 2015 Heimann
  € 18,95
 • Groenblad
  Szekszárd 'Barbár' 2016 Heimann
  € 33,75