Home
✔ op werkdagen voor 11 uur besteld, morgen in huis
gratis verzending vanaf €57,50
elke wijn per fles te bestellen
✔ avond- & weekendleveringen mogelijk
  1. Type: Familiebedrijf
  2. Sinds: 1985
  3. Oppervlakte: 65 hectare
  4. Oenoloog: Alejandro López
  5. Landbouw: Conventioneel

Torre de Oña

In 1985 kocht een zakenman uit Cuba vijftien hectare aan wijngaarden in Páganos (Laguardia). Hij had er een neus voor; vandaag de dag staat dit nog steeds bekend als de meest gewilde grond in de Rioja Alavesa, het Baskische gedeelte van de Rioja wijnstreek. De beste aankoop uit zijn leven werd tien jaar later gevolgd door de beste verkoop uit zijn leven. Torre de Oña, in 1995 gegroeid tot 45 hectare, werd gekocht door niemand minder dan La Rioja Alta. Een waardige opvolger met een indrukwekkende geschiedenis.


Torenhoge ambities
La Rioja Alta voerde een aantal veranderingen door. De 2% aangeplante cabernet sauvignon werd verwijderd en er werden nieuwe wijngaarden rondom Finca San Martín aangekocht. In 2005 werd de talentvolle Julio Sáenz aangesteld als oenoloog, en nog in datzelfde jaar kwam hij met een nieuwe aanpak. Elk afzonderlijk perceel wordt nu apart gevinificeerd en gerijpt, zodat er steeds meer kennis beschikbaar is over de kwaliteiten van de afzonderlijke stukken grond. Met deze kennis worden alleen de druiven geselecteerd die aan de strengste eisen voldoen, en heeft Torre de Oña de lat aanzienlijk hoger gelegd. Ook de houtrijping kreeg een extra dimensie; naast Frans en Amerikaans eiken wordt er nu ook voor een gedeelte eikenhout uit de Kaukasus gebruikt.


Een geprezen terroir
Het doel van Torre de Oña is om het terroir te laten spreken. De typerende kalk/klei-bodem van deze wijngaarden produceert kleine trossen met losse druiven, resulterend in een geconcentreerde, aromatische most met veel complexiteit. (Inter)nationale wijncritici als Robert Parker en José Peñin bekronen de resultaten met consequente scores boven de 90 punten.

 

Bekijk ook de wijnen van La Rioja Alta

 

Naar de volgende producent

Wijnen van Torre de Oña

  • Rioja Reserva 'Finca Martelo' 2015 Torre de Oña
    € 33,95


Altijd op de hoogte van onze proeverijen, acties en nieuwste aanwinsten? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct een eenmalige kortingscode voor 10% korting* op uw aankoop!*korting geldt niet op lopende acties