Home
✔ op werkdagen voor 11 uur besteld, morgen in huis
gratis verzending vanaf €57,50
elke wijn per fles te bestellen
✔ avond- & weekendleveringen mogelijk
 1. Type: Familiebedrijf
 2. Sinds: 2006
 3. Oppervlakte: 17 hectare
 4. Productie: 75.000 flessen per jaar
 5. Oenoloog: Jonatan García
 6. Landbouw: Biologisch en biodynamisch ongecertificeerd

Suertes del Marqués

In onze continue zoektocht naar nieuwe, spannende en elegante wijnen van autochtone druivenrassen werden we getipt op Tenerife. We moesten het gebied dat bekend staat als Las Suertes bezoeken, in de Orotavavallei in het noorden van Tenerife, om daar de onderscheidende wijnen van Suertes del Marqués eens te proeven. En zo geschiedde.

 

Jackpot

Je hebt wel eens van die bezoeken waar alles klopt. Waarbij er tijdens de eerste kennismaking al een soort spanning begint te ontstaan... Hebben we hier iets te pakken? Maar we bleven kritisch. In de prachtige proefruimte was alles tot in de puntjes voorbereid. De eerste wijnen werden geproefd, de ogen van de proevers begonnen te glinsteren en blikken werden uitgewisseld. En na het proeven van de laatste wijn: high five! We feliciteerden Jonatan García Lima met zijn nieuwe importeur in Holanda.

 

Traditie, natuur én kennis

Jonatan García is de jonge eigenaar van Suertes del Marqués. Het bedrijf maakt eigenlijk pas sinds 2006 zelf de wijnen; tot die tijd werden de druiven verkocht. Een groot deel van zijn wijngaarden is meer dan 100 jaar oud.  Ze staan op 17 hectare wijngaard, verdeeld over 21 percelen die 350 tot 700 meter boven zeeniveau liggen. De stokken worden volgens een traditioneel systeem gevormd, de cordón trenzado, waarbij de soms meer dan 20 meter lange uitlopers langs de grond geleid worden.

 

Totaal vernieuwde kelder

De kelder - die overigens met een groot feest in maart 2019 - werd heropend door de burgemeester van Orotava is verbouwd naar een volledig state of the art moderne versie. Jonatan's aanpak is modern-traditioneel, met een sterke dosis ‘natuurlijk’. Tijdens het hele proces grijpt hij zo min mogelijk in. Al het werk wordt met de hand gedaan en hij maakt gebruik van louter inheemse gisten. De vergisting vindt plaats in 2500 en 4500 liter foeders van o.a. Franz Stockinger en cementen cuves. 

 

Anfors-stijl

García – groot liefhebber en kenner van Bourgognewijnen – werkt zoals in de Bourgogne. De verschillende wijngaarden worden apart gevinifieerd en gebotteld. Er wordt alleen gebruikt van ‘neutraal’ hout zonder toasting. De vroege oogst geeft slankheid en precisie aan de wijnen. Suertes del Marqués is niet op zoek naar concentratie, maar naar elegantie en verteerbaarheid. En laat dat nu net onze stijl zijn.

 

Naar de volgende producent

Wijnen van Suertes del Marqués

 • Valle de la Orotava 'La Solana' 2020 Suertes del Marqués
  € 25,95
 • Valle de la Orotava 'Trenzado' 2021 Suertes del Marqués
  € 26,50
 • Valle de la Orotava 'El Esquilon' 2016 Suertes del Marqués
  € 28,95
 • Valle de la Orotava 'Candio' 2018 Suertes del Marqués
  € 36,95
 • Valle de la Orotava 'El Ciruelo' 2017 Suertes del Marqués
  € 41,95
 • Valle de la Orotava 'Los Pasitos' 2016 Suertes del Marqués
  € 41,95
 • Valle de la Orotava 'Las Suertes' 2020 Suertes del Marqués
  € 41,95
 • Valle de la Orotava 'Cruz Santa' 2020 Suertes del Marqués
  € 43,95
 • Valle de la Orotava 'Vidonia' 2021 Suertes del Marqués
  € 48,25
 • Valle de la Orotava 'Vidonia V.P.' 2020 Suertes del Marqués
  € 79,95
 • Valle de la Orotava 'Vidonia V.P.' 2021 Suertes del Marqués
  € 81,50


Altijd op de hoogte van onze proeverijen, acties en nieuwste aanwinsten? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief. U ontvangt direct een eenmalige kortingscode voor 10% korting* op uw aankoop!*korting geldt niet op lopende acties