1. Type: Coöporatie
 2. Sinds: 1946
 3. Oppervlakte: 2800 hectare
 4. Productie: 12.000.000 liter per jaar
 5. Oenoloog: Pedro J. Azorín
 6. Landbouw: Conventioneel (40% biologisch)

La Purisima

In het zuiden van Spanje - tussen de kust en het hart van het binnenland - bevindt zich Bodegas La Purisima, een van de grootste wijnhuizen in Murcia. Met 800 boeren is deze coöperatie goed voor 60% van de totale productie van D.O. Yecla. Samen bezitten ze 2800 hectare wijngaarden in de twee belangrijkste gebieden van Yecla: Campo Arriba en Campo Bajo. 


Inheemse druif
De belangrijkste druif is monastrell, de inheemse druif die bekend staat om zijn uitstekende rijpingspotentieel. Ongeveer 100 hectare zijn ongeënt, pre-phylloxera. Naast monastrell telen ze - onder andere - ook tempranillo, merlot, cabernet sauvignon en syrah. Sinds 1946 timmert La Purisima hard aan de weg, met vereende krachten is gezorgd voor de geboorte van D.O. Yecla in 1975. 


Extreme weersomstandigheden 
De temperatuur in de wijngaarden gaat van -6°C in de winter naar zo’n 40°C in de zomer, er is weinig regen - maar zo’n 400 milliliter per jaar - en best vaak extreem weer van brandende zon tot hagelbuien. Er is veel verscheidenheid in de bodems. De wijngaarden liggen op 400 tot 800 meter boven NAP, voor Campo Arriba zelfs 700 tot 800 meter met 80% kalksteen, 5% zand en 15% klei. Lager is de grond zo’n 30% kalksteen, 65% klei en 5% zand. 


Investeren in kwaliteit door innovatie 
Cartografie, temperatuurcontroles, roestvrijstalen tanks, La Purisima investeert volop in techniek om kwaliteit te kunnen garanderen. De bodem van elk perceel wordt nauwkeurig geanalyseerd zodat de boeren met juiste data de beste kwaliteit druiven telen. Na de oogst gaan ze ‘op de band’ – willekeurig en maximaal twee keer per dag – om de kwaliteit door te meten. Ook gaat het percentage biologische wijnen omhoog en zijn zeven nieuwe state of the art tanks geïnstalleerd voor nog kwalitatievere vinificatie.


Pure verwenning, maar wel zinnig
In ons assortiment vindt u een Macabeo, Syrah en Monastrell Barrica uit de serie Consentido. Verwend of favoriet is de letterlijke betekenis van dit woord. Gesplitst in con en sentido betekent het zoveel als zinnig. In dit klimaat moeten de druiven werken en met de uitstekende zorg van de wijnboeren komt dit het karakter ten goede. Dat levert mooie wijnen op voor een vriendelijke prijs. U kunt uw gasten verwennen met deze nieuwe lievelingen die met zoveel aandacht worden geproduceerd.

 

Naar de volgende producent

Wijnen van La Purisima

 • Yecla Monastrell Barrica 2017 Consentido
  € 8,50
 • Yecla Macabeo 2019 Consentido
  € 8,50
 • Yecla Syrah 2018 Consentido
  € 8,50