1. Type: Familiebedrijf
 2. Sinds: 2008
 3. Oppervlakte: 7 hectare
 4. Productie: 25.000 flessen per jaar
 5. Oenoloog: Alvaro Jorge Bueno
 6. Landbouw: Conventioneel

Eduardo Peña

Eduardo Rodriguez Peña, van de gelijknamige bodega in Castrelo, is een bijzondere man. Hij is van oorsprong uit dit dorp afkomstig en nadat hij zijn zaken goed voor elkaar had – met de exploitatie van een aantal hotels in Spanje en Brazilië en een van de bekendere jazzcafés van Spanje – besloot hij om de beste wijnen van zijn geboortestreek te gaan maken.

 

Grondige aanpak volgde

Niets werd aan het toeval overgelaten. Eduardo heeft op een ultieme plek, uitkijkend over de rivier, een oude bodega opgekocht om vervolgens de wijngaarden en gebouwen volledig te laten verwijderen. Uitgebreid bodemonderzoek volgde en naar aanleiding van de uitkomst zijn de autochtone druivenrassen op de meest geschikte percelen aangeplant.

 

Speling met de natuur

De bodega werd tussen de oneven gelegen wijngaarden, die overigens niet met kunstmest of chemicaliën worden behandeld, in de heuvel gebouwd om de grond zo efficiënt mogelijk te benutten. De kelder, die deels ondergronds gelegen is, heeft een constante temperatuur van 14°C in de winter en 15°C in de zomer. Dankzij de ingebouwde schoorsteen is er een constante doorstroom van verse buitenlucht. Dat zorgt ervoor dat er geen chemicaliën nodig zijn tijdens de processen.

 

Geroemde kennis

Om de beste wijnen van Ribeiro te kunnen maken, vond hij de in Galicië zeer gerespecteerde oenoloog Alvaro Bueno (what’s in a name?) bereid die uitdaging aan te gaan. En het is inmiddels duidelijk waarom señor Bueno hoog gedragen wordt. Hij laat de verschillende gaarden tot ultieme rijpheid komen, waarna de perfect rijpe druiven een carbonische bevriezing ondergaan, zodat de softpress de bevroren vruchtjes in ontelbaar veel kristallen perst waardoor de extracten al binnen een aantal uur vrij komen. Een machtig proces en een nog beter resultaat! Dat zelfs de eerste geproduceerde jaargang (2008) ons al imponeerde zegt genoeg. Gevolgd door beste Ribeiro van de jaargang 2012 volgens de junta van Galicië. Wij kijken uit naar meer!

 

Naar de volgende producent

Wijnen van Eduardo Peña

 • Ribeiro 'Maria Andrea' 2018 Eduardo Peña
  € 16,95
 • Ribeiro 'Peña' 2018 Eduardo Peña
  € 18,95
 • Ribeiro 'Sara Peña' 2018 Eduardo Peña
  € 26,95
 • Eenvijfl
  Ribeiro 'Peña' 2018 Eduardo Peña
  € 42,50