Home
✔ op werkdagen voor 11 uur besteld, morgen in huis
gratis verzending vanaf €57,50
elke wijn per fles te bestellen
✔ avond- & weekendleveringen mogelijk
 1. Type: Familiebedrijf
 2. Sinds: 1856
 3. Oppervlakte: 30 hectare
 4. Productie: 180.000 flessen per jaar
 5. Oenoloog: Ludwig & Ludwig jr. Hiedler
 6. Landbouw: Ecologisch ongecertificeerd

Hiedler

Ludwig Hiedler is een succesvolle wijnboer in Kamptal. Hij leidt samen met zijn zoons Dietmar en Ludwig (III) het familiebedrijf, dat in 1856 opgericht is door zijn overgrootvader. Sinds 1981 heeft Ludwig het wijngoed overgenomen. De Hiedler-wijnen hebben altijd een bijzonder eigen handschrift en onverwisselbare persoonlijkheden. Tegenwoordig cultiveert de familie Hiedler ongeveer 30 hectare aan wijngaarden op historische grond in de Kamptal.

 

Werkwijze

Het doel van Hiedler is om gebalanceerde wijnen te maken. Hij produceert zijn wijnen handmatig en traditioneel tot in het kleinste detail, om ze nog meer karakter, spanning en authenticiteit te verlenen. Zijn wijnen hebben ook bij een mooie zuurgraad altijd een crèmig karakter met veel rondeur en body. Vrijwel alle wijnen worden sinds 2005 spontaan vergist. Spontane vergisting loopt langzamer en harmoniseert de zuren op natuurlijke wijze. Malolactische gisting wordt hier niet tegengegaan, maar mag natuurlijk (spontaan) plaatsvinden. Dit alles geeft deze wijnen een unieke dimensie van textuur en diepte, zonder dat het afdoet aan primaire aroma's of frisheid. Hij laat de wijnen lang in contact met de fijne gist en vult de wijnen niet al te vroeg af.

 

Druivensoorten

Ludwig Hiedler werkt zoveel mogelijk ecologisch (niet gecertificeerd). De grüner veltliner is de belangrijkste druif. Meer dan 60% van de wijngaarden is ermee aangeplant. Verder maakt hij ook prachtige witte wijnen van riesling, weissburgunder en chardonnay. Iets meer dan 10% van de wijngaarden is aangeplant met de blauwe druivenrassen zweigelt, blauburgunder, sankt laurent en sangiovese.

 

Bodemsoorten

Kamptal bezit een grote diversiteit aan bodemsoorten, hetgeen weerspiegeld wordt in de karakters van de wijnen. De belangrijkste wijngaarden van Hiedler zijn: in Langenlois: Thal (zand, löss), Kittmansberg (limoenrijke klei en löss-leem), Schenkenbichl I (kiezelconglomoraat met iets leem), Schenkenbichl (verweerde gneis, amphiboliet en löss), Steinhaus (gneis met amphiboliet) en Käferberg (kristallijne rotsen, löss, grind), in Zöbing: Heiligenstein (verweerd zandsteen), Kogelberg (mica leisteen), in Kammern: Gaisberg (gneis, marmer, löss).

 

Grote wijnen

Het terroir is voor Ludwig erg belangrijk. Hieronder vallen voor hem niet alleen alle natuurlijke invloeden van bodem en microklimaat maar ook alle menselijke handelingen die van invloed zijn op de wijngaarden, de wijnstokken en de uiteindelijke wijn. Zonder samenwerking van deze factoren kan in zijn ogen geen grote wijn worden gemaakt.  De wijnen van Hiedler staan bekend om hun uitstekende rijpingspotentieel. Ze zijn jong al uitstekend drinkbaar, maar tonen hun ware klasse na enige jaren rijping. Hiedler wint dan ook regelmatig belangrijke internationale prijzen met zijn wijnen. 

 

naar de volgende producent

Wijnen van Hiedler

 • Niederösterreich Grüner Veltliner 'Löss' 2021 Hiedler
  € 9,40
 • Niederösterreich Grüner Veltliner 'Löss' 2022 Hiedler

  Normale prijs: € 15,95

  Uw prijs: € 13,56

 • Niederösterreich Grüner Veltliner 'Löss' 2023 Hiedler
  € 15,95
 • Kamptal DAC Riesling 'Langenloiser Urgestein' 2022 Hiedler
  € 20,90
 • Kamptal DAC Grüner Veltliner 'Thal' 2022 Hiedler
  € 22,95
 • Niederösterreich Grüner Veltliner 'Löss' 2022 Hiedler
  € 29,40
 • Kamptal DAC Riesling ‘Steinhaus 1 ÖTW ‘ 2022 Hiedler
  € 29,95
 • Kamptal Reserve DAC GV ‘Kittmannsberg 1 ÖTW’ 2022 Hiedler
  € 30,45
 • Kamptal Reserve DAC Riesling ‘Maximum’ 2020 Hiedler
  € 45,60
 • Kamptal Grüner Veltliner ‘Maximum’ 2021 Hiedler
  € 45,95
 • Niederösterreich Chardonnay Unfiltered 2021 Hiedler
  € 50,20
 • Kamptal DAC Grüner Veltliner 'Thal' 2022 Hiedler
  € 56,75
 • Niederösterreich 'Familienreserve' 2015 Hiedler
  € 148,40


Altijd op de hoogte van onze proeverijen, acties en nieuwste aanwinsten? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief. U ontvangt direct een eenmalige kortingscode voor 10% korting* op uw aankoop!*korting geldt niet op lopende acties