1. Type: Familiebedrijf
 2. Sinds: 1976
 3. Oppervlakte: 15 hectare
 4. Productie: xx flessen per jaar
 5. Oenoloog: Judith Beck
 6. Landbouw: Biodynamisch gecertificeerd

Beck

De wijnen van Judith Beck weerspiegelen haar persoonlijkheid als mens en wijnmaakster. Ze zijn elegant en puur, delicaat en facettenrijk, en af en toe onhandelbaar of broos. Het zijn wijnen met een eigen persoonlijkheid, een eigen karakter, wijnen die emoties opwekken. Judith heeft na haar studie aan de wijnbouwschool van Klosterneuburg internationale ervaring opgedaan bij o.a. Cos d’Estournel in Bordeaux, Braida in de Piemont en Errazuriz in Chili. Ze leidt het familiewijngoed sinds 2000.

 

Verscheidene bodemtypes

De wijngaarden liggen in het Neusiedlersee-gebied. Het grote en ondiepe wateroppervlak van de Neusiedlersee (ca. 300km2 groot en 1 à 1,5 m diep) fungeert als warmteregulator. De warmte die overdag wordt opgenomen, wordt gedurende de nacht weer afgegeven zodat de druiven optimaal rijpen. De bodemtypes van haar wijngaarden zijn zeer verscheiden. In één enkele wijngaard kunnen naast humus zowel gravel, leem, kalksteen als ook een grote diversiteit aan mineralen voorkomen. Dit is de basis voor complexe en facettenrijke wijnen. Ze heeft bezittingen in een aantal topwijngaarden, zoals Altenberg, Gabarinza, Salzberg en Schafleiten.

 

Biodynamische werkwijze

Judith’s grote passie zijn de traditionele rode Oostenrijkse druivenrassen zweigelt, blaufränkisch, st. Laurent en pinot noir, waar ze een zesde zintuig voor heeft. Sinds 2007 werkt ze biodynamisch. Dat betekent dat ze o.a. de humusopbouw van de grond bevordert door gebruik van compost en begroeiing. Ook gebruikt ze kruidenaftreksels - van bijvoorbeeld brandnetel en kamille – en biodynamische preparaten om de afweerkrachten van de druivenstokken te versterken en werkt ze in de wijngaarden volgens de cycli van de maan. Een gezonde bodem en gezonde planten vormen voor Judith de basis tot het maken van hoogwaardige wijnen, met een individueel smaakprofiel, die de regio en de wijnmaakster weerspiegelen.

 

Kennis vergaren en delen 

Ofschoon Judith als wijnmaakster staat voor individualiteit en wijnen met een eigen karakter, wisselt ze veel ervaringen uit met collega-wijnmakers. Als enige vrouw is ze lid van Pannobile (top-wijnmakers uit Gols), van Respekt (biodynamische wijnmakers) en van “11-Frauen & Ihre Weine” (vrouwelijke wijnmakers). Al die kennis proeven wij wel terug in haar wijnen.

 

naar de volgende producent

Wijnen van Beck

 • Groenblad
  Burgenland 'Ink' 2015 Beck
  € 11,95
 • Groenblad
  Burgenland Weissburgunder 2016 Beck
  € 13,95
 • Groenblad
  Burgenland Zweigelt 2015 Beck
  € 13,95
 • Groenblad
  Burgenland 'Heideboden' 2013 Beck
  € 18,95
 • Groenblad
  Burgenland 'Pannobile' 2014 Beck
  € 29,50
 • Groenblad
  Burgenland 'Judith' 2011 Beck
  € 39,50