✔ op werkdagen voor 11 uur besteld, morgen in huis
gratis verzending vanaf €47,50
elke wijn per fles te bestellen
✔ avond- & weekendleveringen mogelijk
 1. Type: Familiebedrijf
 2. Sinds: 1998
 3. Oppervlakte: 28 hectare
 4. Productie: 140.000 flessen per jaar
 5. Oenoloog: Christian Coco en Carlo Ferrini
 6. Landbouw: Duurzaam

Tenuta Monteti

Paolo Baratta is een man die kan terugkijken op een zeer veelzijdige carrière. Naast bankier was hij directeur van enkele belangrijke instituten én bedrijven én de Veneziaanse biënnale én hij bekleedde zelfs enkele ministersposten. Toch koesterde hij als sinds zijn jeugd de droom wijn te maken. Een aantal jaren geleden besloot hij deze droom waar te maken. Liever dan te worden herinnerd via de archieven wil hij graag iets persoonlijks en blijvends achterlaten.

 

De heuvel biedt bescherming

Tenuta Monteti – Monteti (425 meter) is de naam van de heuvel die de wijngaarden beschermd tegen de zeewind – omvat 57 hectare waarvan 28 hectare wijngaard. Het hoort bij de gemeente Capalbio, in het uiterste zuiden van de Maremma, dicht bij de grens met Lazio. Het is geen bekend wijngebied, wel vond er in de oudheid al export plaats vanuit de Romeinse haven Cosa.

 

Jong en verbluffend

Het terrein was dus niet eerder gebruikt voor wijnbouw. De oudste stokken dateren uit 2000. Het team van Tenuta Monteti bestaat uit jonge mensen, waaronder oenoloog Christian Coco, die bijgestaan wordt door de beroemde consultant Carlo Ferrini. De resultaten zijn, zeker omdat de stokken nog zo jong zijn, verbluffend. En dat wordt mede erkend door de (inter)nationale pers. 

 

Naar de volgende producent

Wijnen van Tenuta Monteti

 • Toscana 'Caburnio' 2015 Tenuta Monteti
  € 18,25
 • Toscana 'Caburnio' 2008 Tenuta Monteti
  € 33,50
 • Toscana 'Monteti' 2014 Tenuta Monteti
  € 35,85
 • Toscana 'Monteti' 2015 Tenuta Monteti
  € 35,85
 • Toscana 'Caburnio' 2015 Tenuta Monteti
  € 38,50