Home
✔ op werkdagen voor 11 uur besteld, morgen in huis
gratis verzending vanaf €57,50
elke wijn per fles te bestellen
✔ avond- & weekendleveringen mogelijk
 1. Type: Familiebedrijf
 2. Sinds: 1995
 3. Oppervlakte: 6½ hectare
 4. Productie: 35.000 flessen per jaar
 5. Oenoloog: Carlo Venturini
 6. Landbouw: Biologisch gecertificeerd

Monte dall'Ora

Monte dall’Ora – een verwijzing naar de wind ‘Ora’ die einde middag in het noorden opkomt en in het zuiden gaat liggen - ligt in San Pietro, Cariano. Dit is het westen van de Valpolicella, waar ze de wijnen de titel Classico mogen geven. Het Classico gebied is het oorspronkelijke deel van de in 1968 opgerichte DOC. Monte dall'Ora staat bekend om de zeer verfijnde stijl Valpolicella Classico, Ripasso, Amarone en Recioto.


Niet zonder slag of stoot

Alessandra en Carlo groeiden op in San Pietro en ontmoetten elkaar toen ze 20 en 25 jaar oud waren. Ze komen beiden uit families waar alles draaide om wijn maken. Echter niet commercieel, puur om families in de streek van wijn te voorzien. In 1995 kocht het jonge stel het vervallen domein met de waardevolle grond, die van oudsher werd gebruikt om Recioto te produceren. Ze herstelden de eeuwenoude, lage stenen muurtjes die de terrassen met wijngaarden steunen, plantten kersen- en amandelbomen tussen de wijngaarden en lieten gras en bloemen groeien.

 

Biodynamische werkwijze

Een aantal jaren later produceerde het stel haar eerste vintage in de kelder van Carlo’s vader. Deze flessen deelden ze uit aan familie en vrienden, de eerste stappen naar een professionele carrière. Tegenwoordig heeft dit wijnhuis een indrukwekkende kelder en prachtig onderhouden wijngaarden, met inheemse druiven als corvina, rondinella, molinara en oseleta. Eerst werkten ze biologisch, al snel werd dat biodynamisch. Sinds 2009 zijn ze ook gecertificeerd.


Een Valpollicella die geen krachtpatser is In het Valpolicella gebied worden heel veel stijlen en kwaliteiten gemaakt. Dit maakt het soms moeilijk om precies te duiden wat je kunt verwachten van een fles Valpolicella.


Met Carlo als verantwoordelijke voor het wijnproces heeft Alessandra haar handen vrij voor het bedrijfsproces. Samen zorgen ze voor wijnen in de signatuur van Anfors Imperial met die heerlijke karakteristieke zwoele kersengeur en die fijne bittertjes maar veel eleganter dan je wellicht verwacht in dit gebied. Zelfs de Amarones blinken uit in finesse.

 

Naar de volgende producent

Wijnen van Monte dall'Ora

 • Valpolicella Classico 'Saseti' 2021 Monte dall' Ora
  € 21,70
 • Valpolicella Classico Sup. 'Camporenzo' 2020 Monte dall' Ora
  € 29,40
 • Valpolicella Ripasso Cl. Sup. 'Saustò' 2021 Monte dall' Ora
  € 37,40
 • Valpolicella Cl. Sup. 'San Giorgio Alto' 2015 Monte dall'Ora
  € 39,70
 • Valpolicella Classico Sup. 'Camporenzo' 2019 Monte dall' Ora
  € 57,95
 • Valpolicella Ripasso Cl. Sup. 'Saustò' 2021 Monte dall' Ora
  € 73,95
 • Amarone della Valpolicella Cl. 'Stropa' 2013 Monte dall' Ora
  € 104,40


Altijd op de hoogte van onze proeverijen, acties en nieuwste aanwinsten? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief. U ontvangt direct een eenmalige kortingscode voor 10% korting* op uw aankoop!*korting geldt niet op lopende acties