Home
✔ op werkdagen voor 11 uur besteld, morgen in huis
gratis verzending vanaf €57,50
elke wijn per fles te bestellen
✔ avond- & weekendleveringen mogelijk
 1. Type: Familiebedrijf
 2. Sinds: 1984
 3. Oppervlakte: 17 hectare
 4. Productie: 250.000 flessen per jaar
 5. Oenoloog: Luigi Peruzzetto en Alberto Corte
 6. Landbouw: Conventioneel

Casa Roma

Casa Roma ligt in het hart van het Treviso gebied waar de rivier de Piave dwars doorheen stroomt. De Peruzzetto familie is al drie generaties lang aan dit gebied gebonden en een begrip in de Piave. Luigi en Adriano, de huidige generatie, maken niet alleen wijn van de lokale raboso druif, maar ook voortreffelijke prosecco en pinot grigio. 


Een historisch wijngebied

Adriano overziet het werk in de wijngaarden terwijl Luigi het kelderwerk voor zijn rekening neemt. Beiden zijn, zoals elke Italiaan, trots op de streek waar ze wonen en opgegroeid zijn. De DOC Piave is een zone die zich bevindt op de vlakte tussen Treviso en Venetië, van de heuvels van Conegliano tot aan de zee. Een deel van dit gebied was lang geleden in handen van de oude Papadopoli familie uit Griekenland, waarvan de wijntraditie van dit gebied zijn wortels kreeg. De Paruzzetto familie kocht hier, na veel generaties van hard werk en opoffering, een oud landhuis genaamd Casa Roma. Dit was het begin van een nieuwe visie op de lokale wijnen. 

 

Ook zacht en fruitig

Alle kennis die de broers opdeden met de moeilijke, inheemse raboso druif weten ze uitstekend over te brengen op andere druiven waar ze fantastische wijnen van maken. Zoals een frizzante wijn waar het bedrijf door de overlappende appellatie Treviso DOC de naam prosecco aan mag geven. Deze frizzante (dus met minder dan drie bar aan bubbels) prosecco uit deze DOC is een zacht en fruitige toevoeging aan het mooie assortiment. De pinot grigio van Casa Roma is een schoolvoorbeeld van zuiverheid met een ongekende prijs-kwaliteit verhouding. 

 

Naar de volgende producent

Wijnen van Casa Roma

 • Bianco Frizzante 'Peruzzet' Casa Roma
  € 8,25
 • Manzoni Moscato Casa Roma
  € 15,95


Altijd op de hoogte van onze proeverijen, acties en nieuwste aanwinsten? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief. U ontvangt direct een eenmalige kortingscode voor 10% korting* op uw aankoop!*korting geldt niet op lopende acties