1. Type: Familiebedrijf
 2. Sinds: 1908
 3. Oppervlakte: 6 hectare
 4. Productie: 20.000 flessen per jaar
 5. Oenoloog: Nadia Verrua
 6. Landbouw: Natuurwijn

Cascina'Tavijn

Cascina ‘Tavijn is in 1908 opgericht door de familie Verrua, die traditiegetrouw opa’s naam ‘Tavijn’ gebruikte. Nadia Verrua vormt samen met haar zussen Daniela en Luigina de vierde generatie van wijnmakers. Ze werken in Asti, een vergeten provincie in Piemonte. Een gebied dat wordt gekenmerkt door oude wijnstokken en unieke druivenrassen. Ze maken wijnen van voornamelijk barbera, grignolino en de zeldzame ruchè.

 

De gaarden in Asti

De zes hectare ligt in Scurzolengo, op een rustig plekje in de heuvels van Monferrato. De gaarden, verspreid over de heuvels, worden biologisch bewerkt en zijn polycultuur georganiseerd.

 

Traditioneel en biologisch

Alle druiven komen van eigen gaarden, die er zeer verzorgd bij liggen en meer dan biologisch worden bewerkt. Nadia oogst de druiven handmatig. De fermentatie is ongecontroleerd en wordt niet chemisch gestuurd. De wijn rijpt in grote vaten ‘botti’ van Slavonisch eiken en het eindproduct wordt ongefilterd gebotteld.

 

Bijzondere wijn

Ruchè is een zeer bijzondere druif, waarvan de productie laag ligt. Dat geeft een exclusief karakter aan een bijzondere wijn. Eentje met een ingetogen intensiteit en een juiste balans.

 

Naar de volgende producent

Wijnen van Cascina'Tavijn

 • Groenblad
  Barbera d'Asti 'Bandita' 2018 Cascina ‘Tavijn
  € 17,50
 • Groenblad
  Vino Rosso 'Teresa' 2018 Cascina ‘Tavijn
  € 19,95
 • Groenblad
  Barbera d'Asti 'Guercia' 2018 Cascina ‘Tavijn
  € 26,95