Home
✔ op werkdagen voor 11 uur besteld, morgen in huis
gratis verzending vanaf €57,50
elke wijn per fles te bestellen
✔ avond- & weekendleveringen mogelijk
 1. Type: Familiebedrijf
 2. Sinds: 2002
 3. Oppervlakte: 45 hectare
 4. Productie: 200.000 flessen per jaar
 5. Oenoloog: György Lörincz
 6. Landbouw: Conventioneel

St. Andrea

György Lörincz (spreek uit als Joeri leurintsj) is niet alleen orthodox priester maar ook één van de meest eigenzinnige wijnmakers van Hongarije. Het in ere herstellen van de reputatie van Egri Bikaver is zijn grote passie. Hij gaat volledig zijn eigen weg in het creëren van nieuwe wijnen en was de eerste in Eger die biologisch ging werken. Eger is een belangrijke wijnregio gelegen in het noordoosten van Hongarije aan de voet van het Bükk gebergte. Het is een regio met ongekende mogelijkheden, waar de cultivatie van witte- en rode druiven wijdverspreid is. De beroemdste wijn uit het gebied is de Egri Bikavér. Dit is een rode wijn verkregen door het blenden van minimaal vier druivenrassen, met een minimaal aandeel van 30-50% Kékfrankos. Hierbij mag geen één druivenras voor minder dan 5% - of meer dan 50% deel uit maken van de blend. Voor de termen ‘Superior’ en ‘Grand Superior’ zijn de druivenrassen Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc voor maximaal 30% toegestaan.


Originaliteit, puurheid en perfectie zijn de kernwoorden van György. Er wordt van zowel Hongaarse druivenrassen als internationale rassen gebruik gemaakt. De wijnen van St. Andrea staan voor topkwaliteit.

 

naar de volgende producent

Wijnen van St. Andrea

 • Eger 'Akutyafáját' Egri Red Cuvee 2021 St. Andrea
  € 11,85
 • Eger 'Napbor' Egri Csillag 2022 St. Andrea
  € 11,95
 • Eger 'Áldás' Egri Bikavér Superior 2021 St. Andrea
  € 17,75
 • Eger 'Örökké' Egri Csillag Superior 2021 St. Andrea
  € 22,65
 • Eger 'Hangács' Bikavér Grand Superior 2017 St. Andrea
  € 26,25
 • Eger 'Merengö' Egri Bikavér Superior 2018 St. Andrea
  € 34,75


Altijd op de hoogte van onze proeverijen, acties en nieuwste aanwinsten? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief. U ontvangt direct een eenmalige kortingscode voor 10% korting* op uw aankoop!*korting geldt niet op lopende acties