Home
✔ op werkdagen voor 11 uur besteld, morgen in huis
gratis verzending vanaf €57,50
elke wijn per fles te bestellen
✔ avond- & weekendleveringen mogelijk
  1. Type: Familiebedrijf
  2. Sinds: 1985
  3. Oppervlakte: 60 hectare
  4. Productie: 300.000 flessen per jaar
  5. Oenoloog: Christophe Constant
  6. Landbouw: Duurzaam

J.L. Vergnon

Een van de leukste aspecten van ons werk is het speuren naar de pareltjes. Op pad, bezoeken, proeven, kijken in de ogen van de makers en beslissen of we de deal sluiten. Een aantal jaar geleden hebben we dat voor het eerst ook buiten de grenzen van Italië en Spanje gedaan. We wilden namelijk heel graag Champagne - toch de meest feestelijke wijn - toevoegen aan ons assortiment. En dan wel een gastronomische serie die voldoet aan onze smaak: licht, verfijnd en elegant.

 

Familiebedrijf
Al vijf generaties, twee eeuwen lang, is het wijnhuis J.L. Vergnon in handen van de familie van Elisabeth Regnault. Totdat zij haar zoon Jean-Louis Vergnon de wijnvelden op de heuvels van Côte de Blancs in Le Mesnil-sur-Oger cadeau gaf, was de familie een retailer in wijn en alcoholische dranken. De druiven werden verkocht.


Hobbels en succes
Jean-Louis nam in 1950 de wijnvelden onderhanden om zelf wijn te kunnen maken. Zijn motto: creëer meer uitzonderlijk goede druiven voor uitzonderlijk goede wijn. Persoonlijk leed zorgde voor vertraging in de ontwikkeling. Toch bereikte hij veel. Via Chardonnay naar een ‘Coup de Coeur’ voor de extra brut in 1987 waarna een lange lijst van bekroningen volgde.


Grand Cru Blanc des Blancs
Zijn leven was veelbewogen en te kort. Toch is Jean-Louis vandaag de dag nog steeds de inspiratie voor zijn vrouw en zijn kinderen. Samen met oenoloog Christophe Constant hebben zij zijn werk voortgezet. Met dezelfde toewijding en passie boeken zij succes met hun Grand Cru Champagnes, volgen zijn uitgezette pad en hebben via Anfors Imperial nu ook de weg naar Nederland gevonden.

 

Naar de volgende producent

Wijnen van J.L. VergnonAltijd op de hoogte van onze proeverijen, acties en nieuwste aanwinsten? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief. U ontvangt direct een eenmalige kortingscode voor 10% korting* op uw aankoop en profiteert tijdens Black Label Friday van nog veel meer voordeel!*korting geldt niet op lopende acties