Home
✔ op werkdagen voor 11 uur besteld, morgen in huis
gratis verzending vanaf €57,50
elke wijn per fles te bestellen
✔ avond- & weekendleveringen mogelijk

 

Harold Hamersma


Harold Hamersma

Wijnjournalist & schrijver


"Het komt zelden voor dat ik van een importeur onder de indruk ben van het totale aanbod. Maar het is me recentelijk overkomen."

Ronald Opten


Ronald Opten

Maître-Sommelier Restaurant Olivijn


"Dé referentie op Italiaans wijngebied is voor mij Anfors Imperial van Hans Bijvoets. Wij leerden elkaar kennen in 2004. Ik was destijds al onder de indruk van het assortiment, gebaseerd op kwaliteit van gepassioneerde, soms eigenzinnige wijnmakers en niet de veel geziene merknamen van grote wijnindustriëlen. Daar delen wij elkaars visie. Als tip wil ik iedereen de grappa’s van Distillerie Berta meegeven, je weet niet wat je proeft..."

Thérese Boer


Thérèse Boer

Sommelier & Gastvrouw Restaurant de Librije


"In 2004 ontdekten we de wijnen van de ambitieuze en vakbekwame Hans Bijvoets. Hij heeft ons Italië laten herontdekken en sindsdien serveren wij met heel veel plezier zijn wijnen. Zijn assortiment staat op de ‘à la carte’ kaart en gebruiken we in de arrangementen. Ervaar en u zult genieten."

Alex Verburg


Alex Verburg

Eigenaar restaurants Oliva, Gusto en Post


"Ik ken maar weinig personen in de wijnhandel die zo bevlogen zijn als Hans Bijvoets. Een selfmade man die door inzet en durf zijn bedrijf naar de top heeft gebracht. Zijn wijnen, onze keuken en service maken het totale belevingsgevoel van onze gasten tot waar ik het wil hebben."

Heleen Boom


Heleen Boom

Voorzitter Nederlands Gilde van Sommeliers en Gastvrouw Restaurant Bouwkunde


"Wij vinden het echt een heel fijne samenwerking met Hans Bijvoets en zijn team. Hans levert zijn wijnen al 18 jaar aan ons restaurant vanaf het moment dat hij begon. Ik was indertijd meteen al overtuigd van zijn goede neus voor prachtige wijnen. Dat hij daarnaast een aardige vent is helpt ook mee. Als er een ding in 2020 nog duidelijker is geworden, dan is het wel dat de dingen je ook moeten worden gegund. En met Hans staan we sterker."

 

 

Cindy Borger


Cindy Borger

Gastvrouw/sommelier, De Groene Lantaarn


"Ik zie Hans als een gepassioneerd persoon, hij gaat helemaal op in zijn wijnen en krijgt zelfs een bepaalde twinkeling in z’n ogen als hij erover vertelt. Hij geeft veel achtergrondinformatie, gaat echt de diepte in en neemt de tijd voor een goede uitleg. Ik leer er altijd weer wat bij. En ik vind het natuurlijk fijn dat hij altijd bijzondere flessen meeneemt. Hans is echt, en dat maakt Anfors Imperial heel sterk. Hoe wij met gastronomie bezig zijn, zo is Anfors Imperial met wijn bezig."

Danny Gonzales


Danny Gonzales

Gastheer van het jaar 2012, Fitzgerald Rotterdam


"Anfors Imperial staat voor mij voor aandacht, passie en gedrevenheid van Hans Bijvoets en zijn team. Hij selecteert nadrukkelijk alleen die wijnen waardoor ‘zijn’ Anfors Imperial er keer op keer in slaagt optimale representanten en hun druivenrassen naar Nederland te halen. Voor mij is het een belangrijke bron van informatie en smaak. Door de boeiende, soms volstrekt nieuwe wijnen, de ontspannen uitwisseling van kennis en verhalen over nieuwe ontdekkingen. Echt inspirerende wijnen uit elk betekenisvol wijngebied in Italië en andere klassieke wijngebieden in Europa."

Monica Tsang


Monica Tsang

Gastvrouw/sommelier Restaurant O&O


"De expertise en constante quest naar de mooiste en zuiverste wijnen van Hans Bijvoets van Anfors Imperial heeft ons overtuigd om meer wijnen uit zijn collectie te gebruiken op zowel onze wijnkaart als in wijnarrangementen. Hij is bij ons bekend als gedreven en enorm sympathiek. Tot onze favorieten behoren de Metodo Classico en Barolo van Parusso, Le Rive van Suavia en de prachtige wijnen van La Rioja Alta. Daarnaast heeft Anfors ook een bijzondere collectie grappa’s en likeuren van Distillerie Berta."

Harold Hamersma


Koen van der Plas

Sommelier van het jaar 2019 Gault Millau


"Toen ik een jaar of 16 was, kwam ik al onbewust in aanraking met Hans Bijvoets. De wijn die ik toen bij duif met pistache proefde, heeft me meer dan vijf jaar achtervolgd! Dat is dan ook een van de redenen waarom ik jaren later op zoek ging naar de importeur. En daar was Hans. Nu voer ik met veel plezier de schatten die Hans met zijn team in de loop der tijd heeft ontdekt. Ze omvatten een groot deel van de wijnen waar ik het liefst mee werk. Puur, eerlijk, representatief voor zijn herkomst en in alle prijsklassen. Werkten alle importeurs maar zo."

Ronnie Brouwer


Ronnie Brouwer

Maître-Sommelier, De Kromme Dissel


"Ik kan me goed vinden in het assortiment van Anfors Imperial; de puurheid van de wijnen, de verteerbaarheid, dat vind ik zelf ook belangrijk in wijn en dit sluit goed aan bij de stijl van De Kromme Dissel. Ik vind er spannende, bijzondere wijnproducenten en wijnen met een eigen karakter. Bijvoorbeeld de extra brut Champagne van J.L. Vergnon, waar je het terroir van Mesnil direct in herkent. En natuurlijk de sherry’s van Bodegas Tradición, daar ben ik helemaal lyrisch van."

Jean Luc Etienne


Jean Luc Etienne

Patron-sommelier restaurant Codium


"Samen met Wouter Kik begon ik restaurant Codium. Een eigen restaurant en een wijnkaart opbouwen uit het niks. Op de wijnkaart willen we wijnen met een verhaal. Authenticiteit en diversiteit vind ik belangrijk. De focus op Europese wijngebieden en autochtone druivenrassen. Specialisten met passie voor wijn en gastronomie daar willen we mee samenwerken. Anfors Imperial is zo’n specialist. Een heel sterk assortiment met veel grote wijnen in een prettige prijsklasse. Veel flexibiliteit, een hele duidelijke website en een fantastisch team maken de samenwerking nog fijner. Samen proeven met het team van Anfors Imperial is altijd weer een leerzaam feest. Proost"

Stan Kerckhoffs


Stan Kerckhoffs

SVH Meestergastheer & maître-sommelier restaurant Latour


"In 2009 ontmoette ik Hans tijdens een proefafspraak voor het eerst. Vanaf het eerste moment hadden we een klik, mede door de gastronomische wijnen in het assortiment. Het bedrijf heeft een mooie ontwikkeling meegemaakt door uitbreiding van het team en natuurlijk het gestaag groeiende portfolio. Nu, sinds een aantal jaren, ook wijnen uit Oostenrijk, Duitsland en Hongarije erbij zijn gekomen, is Anfors Imperial een complete en fijne partner om mee samen te werken. Een team dat meedenkt op alle fronten... Ik ben en blijf fan. "Altijd op de hoogte van onze proeverijen, acties en nieuwste aanwinsten? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief. U ontvangt direct een eenmalige kortingscode voor 10% korting* op uw aankoop!*korting geldt niet op lopende acties