Home
✔ op werkdagen voor 11 uur besteld, morgen in huis
gratis verzending vanaf €57,50
elke wijn per fles te bestellen
✔ avond- & weekendleveringen mogelijk
 1. Type: Familiebedrijf
 2. Sinds: 2004
 3. Oppervlakte: 22 hectare
 4. Productie: 50.000 flessen per jaar
 5. Oenoloog: Toni Coca en Eva Escudé
 6. Landbouw: Biologisch gecertificeerd

Trossos del Priorat

Het liefdesverhaal tussen de Catalaanse familie Vives en Priorat begint pas echt in 2004. Na een heerlijke lunch in restaurant El Cairat in het gezellige Falset raken ze aan de praat met de sympathieke man. Zijn familie heeft enkele ‘trossos’ te koop. Met de aankoop van deze wijngaarden gaat een jarenlange wens van de familie Vives in vervulling; een wijndomein in het prachtige Priorat.

 

Befaamde gaarden

De wijngaarden liggen in Gratallops voor een groot gedeelte rond de beroemde l‘Ermita wijngaarden van Alvaro Palacios. Het gebrek aan uitbreidingsmogelijkheden van die onbetaalbare wijngaard heeft wat kwaad bloed gezet bij de buren.

 

Jonge en oudere gaarden

De in totaal 22 hectare is beplant met grenache, carignane, cabernet sauvignon en syrah en wordt biologisch bewerkt. De wijngaarden zijn nu tien jaar oud. Voor de wijn ‘Lo Món’ (de wereld) worden echter ook druiven aangekocht van wijngaarden met een leeftijd van 80 jaar.

 

Verteerbare wijn uit de Priorat

Dat wijnen uit de Priorat bijna altijd imposant zijn weten we. Maar we weten ook dat ze daardoor niet altijd even drinkbaar zijn? Gelukkig heeft de familie Toni Coca, een zeer bekende lokale oenoloog, aangesteld als technisch manager. Hij kreeg de opdracht een elegante en (door)drinkbare wijn te maken. Zonder het karakter van Priorat te verliezen. Wat waren we verheugd toen we deze voor het eerst proefden. Precies wat we zochten: kwaliteit, verteerbaarheid en een indrukwekkend glas.

 

Naar de volgende producent

Wijnen van Trossos del Priorat

 • Priorat '90 Minuts' 2021 Trossos del Priorat
  € 20,95
 • Priorat 'Llum d'Alba' 2021 Trossos del Priorat
  € 23,40
 • Priorat 'l'estaca' 2018 Trossos del Priorat
  € 26,20
 • Priorat 'Lo Món' 2018 Trossos del Priorat
  € 31,95
 • Priorat 'Lo Món' 2017 Trossos del Priorat
  € 68,40


Altijd op de hoogte van onze proeverijen, acties en nieuwste aanwinsten? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief. U ontvangt direct een eenmalige kortingscode voor 10% korting* op uw aankoop!*korting geldt niet op lopende acties