1. Type: Familiebedrijf
 2. Sinds: 1988
 3. Oppervlakte: 77 hectare
 4. Oenoloog: Ángel Suárez
 5. Landbouw: Conventioneel

Lagar de Cervera

Lagar de Cervera was een van de eerste producenten die het grote potentieel van Rías Baixas op waarde wist te schatten. Het jaar van oprichting is 1988, toevallig hetzelfde jaar dat de appellatie werd opgericht. Ze waren er vanaf het begin bij, lang voordat dit gebied zijn grote naam kreeg. Ja, dan mag je deze producent gerust een visionair noemen.

 

Perfecte condities
Als wij een albariño druif zouden zijn, dat wisten we het wel. De wijngaarden van Lagar de Cervera bevinden zich in de O Rosal vallei; een bevoorrechte locatie waar de bodem en het microklimaat ideaal zijn voor deze druifsoort. De vallei heeft als bijkomend voordeel dat de druiven een week extra zonlicht krijgen om te rijpen, en daarmee beschermd worden van een mogelijk te natte herfst. Om deze ‘verwende’ druiven nog beter van dienst te zijn heeft Lagar de Cervera zijn kelders in 2013 grondig gerenoveerd. Hier zijn nu de modernste technieken te vinden, in een ruimte geïnspireerd door de traditionele architectuur van Galicië.

 

Albariño in evenwicht
Lagar de Cervera maakt alleen ‘single-varietal’ albariño en weet als geen ander een balans te vinden tussen de rijpe, zuidelijke stijlen en de strakke, noordelijke stijlen van Rías Baixas. Kortom; je proeft zowel de verleiding van het zuiden als de finesse van het noorden. Deze balans maakt zoveel indruk op de liefhebbers dat de wijn zelfs een plaats had in de Wine Spectator Top 100 wijnen van 2004. In 2014 kreeg de albariño 90 punten van José Peñin.

 

Lagar de Cervera is onderdeel van La Rioja Alta. 

 

Naar de volgende producent

Wijnen van Lagar de Cervera

 • Nieuw
  Rias Baixas 'Pazo de Seoane' 2018 Lagar de Cervera
  € 14,50
 • Bekroond
  Rias Baixas 2018 Lagar de Cervera
  € 14,95
 • Eenvijfl
  Rias Baixas 2018 Lagar de Cervera
  € 29,95