✔ op werkdagen voor 11 uur besteld, morgen in huis
gratis verzending vanaf €47,50
elke wijn per fles te bestellen
✔ avond- & weekendleveringen mogelijk
 1. Restaurant Bouwkunde
 2. Het Klooster 2
 3. 7411 NH Deventer
 4. 057 061 4075
 5. info@restaurantbouwkunde.nl
 6. www.restaurantbouwkunde.nl

Restaurant Bouwkunde

Elkaar helpen is fijn in deze tijd. Zo sloegen Restaurant Bouwkunde en wijnimporteur Anfors Imperial wederom de handen ineen. Gasten van het restaurant kunnen thuis genieten van de wijnen van Heleen Boom en Sjoerd Vunderink die twee najaarspakketten samenstelden. Van de omzet staat Anfors Imperial marge af aan het restaurant.

Heleen: “De wijnen passen bij dit seizoen met regenachtig weer, veel thuisblijven en dan maar cocoonen. Het zijn witte wijnen met karakter. Niet te zwaar maar met inhoud, waarbij elke slok het verdient om bewust te worden gedronken. Ook bij de rode wijnen hebben we gekozen voor meer diepgang. Wel elegant, fruitig, tannine maar dan wel zacht, wijnen die sappig en zeker mondvullend zijn en verwarmend. Welk pakket u ook kiest, u helpt niet alleen ons, u heeft werkelijk heerlijke wijnen in huis. Dat beloven we u!”

Verwenpakket - twaalf luxe wijnen voor als er iets te vieren is.

'Heerlijk pakket' - zes favorieten (elk twee flessen), die wij graag schenken in het restaurant


Over Restaurant Bouwkunde

Chef Pieter van de Pavoordt en gastvrouw/vinologe Heleen Boom denken goed na over alles wat ze serveren. Autodidact Pieter koopt zijn producten zo duurzaam en biologisch mogelijk in met aandacht voor de herkomst en dierenwelzijn. Pieter verlaat regelmatig zijn keuken omdat hij het belangrijk vindt om contact te hebben met zijn gasten. De keuken is dan in goede handen bij sous-chef Nickey Vlierhuis.


Beste wijnkaart van het jaar 2018

Ze zijn al bijna 40 jaar genesteld op een mooie historische plek naast het 15e-eeuwse Buiskensklooster en de kloostertuin. Pieter startte er eerst een theater op de bovenverdieping en later een café op de begane grond. Het café werd eetcafé en gaandeweg brachten Pieter en Heleen steeds meer niveau in hun zaak, waarna het de benaming restaurant kreeg. Inmiddels is restaurant Bouwkunde opgenomen in toonaangevende restaurantgidsen als Michelin (met een Bib Gourmand), GaultMillau (13 punten), Lekker en Grootspraak (lievelingsadres). In 2018 werd de wijnkaart door GaultMillau bekroond als beste wijnkaart van het jaar . 


Heleen ademt wijn

Heleen zet haar wijnkennis en proefervaring in om haar gasten van een professioneel en eerlijk wijnadvies te voorzien. Dat doet ze samen met Sjoerd Vunderink, ook sommelier en het gezicht aan de voorkant. Heleen ademt wijn. Ze is er verknocht aan en barst van de wijnkennis. Daar is zij niet alleen in restaurant Bouwkunde dagelijks mee bezig. Ze is ook voorzitter van het Nederlands Gilde van Sommeliers, waar ze zorgt voor kennisoverdracht aan jonge sommeliers. Daarnaast bezoekt ze veel proeverijen om haar wijnkennis op peil te houden. Haar kennis zet zij in om de haar gasten van een professioneel en eerlijk wijnadvies te voorzien. Heleen: “Altijd down to earth, zonder poespas. Ik heb een voorkeur voor biologische wijnen die ik inkoop bij kleinere gespecialiseerde importeurs.”

Wijnen van Restaurant Bouwkunde

 • 'Heerlijk Pakket' - Restaurant Bouwkunde
  € 153,00
 • Verwenwijnen van Restaurant Bouwkunde
  € 293,30