✔ op werkdagen voor 11 uur besteld, morgen in huis
gratis verzending vanaf €47,50
elke wijn per fles te bestellen
✔ avond- & weekendleveringen mogelijk
 1. Restaurant Ratatouille
 2. Vischmarkt 4-6
 3. 3841 BG Harderwijk
 4. 0341 431 256
 5. info@rttll.nl
 6. www.rttll.nl

Restaurant Ratatouille

Elkaar helpen is fijn in deze tijd. Zo sloegen Ratatouille en wijnimporteur Anfors Imperial de handen ineen. Gasten van het restaurant kunnen thuis genieten van de heerlijke wijnen van eigenaresse Tina Zwaart en sommelier Bertus van de Ridder. Van de omzet staat Anfors Imperial marge af aan Ratatouille.


Op wijnreis met Anfors Imperial

Tina Zwaart: “Anfors Imperial is een van onze lievelingsleveranciers. Waarom? Omdat ze – net als wij – een heel goede smaak hebben, één die geheel aansluit bij onze visie: altijd een bepaalde elegantie, niet te hard in zuren, tannine en alcohol. We vinden het geweldig onze passie met jullie te kunnen delen: iedereen blij want zo helpen we elkaar deze bizarre tijd door. Deze zomer vieren we waarschijnlijk vakantie in eigen land. Nu weten velen dat we twee PrachtWijnReizen hebben gemaakt afgelopen jaar. Dat was met Anfors Imperial. Om u toch een beetje vakantiegevoel te geven hebben we twee pakketten met ontzettend mooie wijnen samengesteld:


La Bella Italia met Ratatouille en Viva España met Ratatouille!”


We nemen u mee naar Spanje

Tina vervolgt: “Toen Bertus en ik in Spanje waren hebben we daar wijnen geproefd… waaaahhh, echt zo mooi. Mijn favoriet is de klassieke Rioja van La Rioja Alta. Wat een wijnhuis en wat een kelders. Voor Bertus is het wijnhuis Artuke de favoriet. Een Rioja-huis dat op geheel eigenzinnige wijze dwars ingaat tegen de klassieke aanpak. Daarnaast natuurlijk ook heel mooi wit, van fris droog tot heerlijk rijp en houtgerijpt: een ‘GENIET’-proeverij voor thuis. Echt de moeite waard en wat u even in Spaanse sferen brengt!”


En we nemen u mee naar Noord-Italië

"Onze gastvrouwen, Lotte en Loeka en ik waren vorig jaar mee op wijnreis naar het prachtige Noord-Italië. De wijnen die we daar proefden en de liefde van de wijnhuizen, wauw! De bergen, de wijngaarden, de wijnmakers die ons verwelkomden met zoveel passie, zo mooi. Mijn favoriet, weer klassiek, is toch wel Parusso. Op de tweede plaats staat het wijnhuis Colterenzio, een coöperatie die werkt met de druiven van 300 wijnboeren uit directe omgeving (Shop&Make Local). Zij maken drie lijnen wijnen van eenvoudig tot de top! En of het door het wijnhuis kwam of door het prachtige diner met waanzinnige wijnen, de kabelbaan naar boven en het uitzicht op de berg bij Bolzano, deze wijnen hebben indruk gemaakt. Met dit pakket koopt u een proeverij voor thuis met uiteenlopende wijnen vol smaak. Zo brengen we je in gedachten naar het mooie Italië. En mocht je ooit in de buurt zijn, ga langs Colterenzio want ook het proeflokaal was geweldig!”


Over Ratatouille

Aan het mooiste pleintje van Harderwijk ligt restaurant Ratatouille, waar groenten het hoogste woord hebben. De naam is dan ook niet zomaar gekozen. Zoals ratatouille op veel manieren bereid kan worden, zo veelzijdig is ook het restaurant. Intiem, gezellig én strak; perfect passend bij de stijl van Wim en Tina Zwaart (meesterkok sinds 1989 en vinologe sinds 2001) die zich samen met hun team toegewijd en vol liefde voor het vak inzetten voor hun gasten. Biologisch en uit de buurt, dat spreekt vanzelf. Gecombineerd met een smakelijk stukje vis of vlees, proef je de smaak van de Hollandse seizoenen en een vleugje je ne sais quoi. Alle producten zijn met zorg uitgezocht bij vertrouwde leveranciers, bloemen en kruiden komen van het dakterras. Lang voordat de gasten aanschuiven, zijn er wijnen uit de kelder geselecteerd en hebben de koks hun messen geslepen. Want desembrood, jus of een taartje: ze maken alles zelf. De combinatie modern en klassiek zie je niet alleen in het interieur, die proef je ook. In de geschonken wijnen en dranken en in alles wat uit de keuken komt.


Meer dan een restaurant

Wim en Tina hebben beiden een passie voor mooi eten en drinken en voor elkaar. Na met Olivio bij de beste restaurants in Nederland te hebben behoord, en de eerste Michelinster in Harderwijk te hebben gekookt, kwam Ratatouille in 2004. Na Olivio was er het Koetshuis, waar ze negen jaar lang de mooiste feesten organiseerden. Nu zijn ze weer terug in het restaurant. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan! Met het kooklokaal, de culiwinkel en het stadslogement is de totaalbeleving compleet en zijn ze heerlijk op één plek samen aan het werk met hun team van toppers.

Wijnen van Restaurant Ratatouille

 • La Bella Italia met Ratatouille
  € 163,80
 • Viva España met Ratatouille
  € 186,30