Home
✔ op werkdagen voor 11 uur besteld, morgen in huis
gratis verzending vanaf €57,50
elke wijn per fles te bestellen
✔ avond- & weekendleveringen mogelijk

Gantenbein

Gantenbein is in 1982 opgericht en wordt beschouwd als een van de beste wijndomeinen in Zwitserland. Het is gelegen in het Graubünden district van de Boven-Rijnvallei in Oost-Zwitserland, een van de meest adembenemend mooie plaatsen op aarde. Niet ver van hier, hoog in de Alpen, begint de Rijn aan haar lange reis naar de Atlantische Oceaan. In het kleine dorpje Fläsch, aan de voet van de Alpen, ligt het wijngoed van Daniel en Martha Gantenbein: een wonder van ontwerpeenvoud, vindingrijkheid en mechanische precisie.
 
Handwerk
Daniel en Martha doen al het wijngaard- en kelderwerk zelf, met de hand. Samen bewerken ze zes hectare wijngaarden, ongeveer 500 meter boven de zeespiegel. De meeste wijngaarden (vijf hectare) zijn dicht beplant met pinot noir-klonen uit de Bourgogne. De rest is beplant met chardonnay, ook is er een klein perceel riesling, beplant met wijnstokken afkomstig uit de Moezel.


Altijd op de hoogte van onze proeverijen, acties en nieuwste aanwinsten? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief. U ontvangt direct een eenmalige kortingscode voor 10% korting* op uw aankoop!*korting geldt niet op lopende acties