Home
✔ op werkdagen voor 11 uur besteld, morgen in huis
gratis verzending vanaf €57,50
elke wijn per fles te bestellen
✔ avond- & weekendleveringen mogelijk
 1. Type: Bedrijf
 2. Sinds: 1890
 3. Oppervlakte: xx hectare
 4. Productie: xx flessen per jaar
 5. Oenoloog: xx
 6. Landbouw: Conventioneel

Hochriegl

De naam Hochriegl is synoniem voor uitstekende kwaliteit en grote traditie in sekt. Oorspronkelijk is dit sekt-merk gecreëerd door de familie Kattus uit Wenen, die zich destijds voornamelijk bezig hield met de import en export van specerijen en kaviaar. Rond 1900 werd zo’n 200.000 (!) kg kaviaar door hen afgezet in de hele wereld. Vanaf 1890 begon de zoon van de oprichter ook met de productie van Sekt, geheel volgens de traditionele Champagnemethode. De zeer nauwe persoonlijke en zakelijke contacten met het Champagnehuis Veuve Clicquot liggen hier ongetwijfeld aan ten grondslag.


De Hochriegl wijnen zijn sinds 2009 in eigendom van Schlumberger, een andere beroemde Sektmaker uit Wenen. De basiswijnen komen hoofdzakelijk uit het Weinviertel, ten noorden van Wenen. De productie van de Sekt vindt plaats in Wenen.

 

naar de volgende producent

Wijnen van Hochriegl

 • Alkoholfrei Hochriegl
  € 9,45
 • Österreichischer Sekt Trocken Hochriegl
  € 10,50


Altijd op de hoogte van onze proeverijen, acties en nieuwste aanwinsten? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief. U ontvangt direct een eenmalige kortingscode voor 10% korting* op uw aankoop!*korting geldt niet op lopende acties