1. Type: Familiebedrijf
 2. Sinds: 1997
 3. Oppervlakte: 2.5 hectare
 4. Productie: 7.000-10.000 flessen per jaar
 5. Oenoloog: Florian Hilpold
 6. Landbouw: Conventioneel

Villscheider

Nog nooit heeft een fles van Villscheider Italië verlaten, totdat wij de maker ervan overtuigden dat hij dit ons als wijnliefhebber niet kon aandoen. Villscheider kan omschreven worden als ‘ein Bauernhof mit Tradition’; een boerenhoeve met traditie. De familie Hilpold is op dit terrein moeiteloos aan het multitasken tussen appels oogsten, speck maken, een agriturismo runnen en traditionele, lokale producten serveren in het bijbehorende restaurant. We zouden bijna vergeten te vertellen dat ze ook druiven verbouwen, maar laat dat nu juist de activiteit zijn waar alle talenten van Florian Hilpold samenkomen.


Het beste uitzicht van Valle Isarco

De topdruiven van Florian en Erika Hilpold werden jarenlang verkocht (aan Abbazia di Novacella, nota bene), maar sinds 2007 is de wijnproductie verplaatst naar eigen huis. En waarom ook niet? Florian is een getalenteerd wijnmaker en in het bezit van terrassen waar elke producent in de omgeving jaloers op is. Zijn Sylvaner en Kerner zijn loepzuiver, en doen recht aan het terroir van Valle Isarco (ook wel het Eisacktal genoemd) in hartje Alto Adige.


De thuiskomst van Kerner

Kerner is ontstaan toen August Herold, een onderzoeker aan het Weinsberg onderzoekscentrum in Duitsland, in 1929 besloot om schiava grossa met riesling te kruisen. In Duitsland is het deze druif nooit helemaal gelukt om de competitie aan te gaan met Riesling, maar in Valle Isarco lijkt het zijn ware bestemming gevonden te hebben. Eigenlijk is dat voor de helft wel logisch: naar alle waarschijnlijkheid ligt de oorsprong van schiava grossa ook in dit gebied.

 

Naar de volgende producent

Wijnen van Villscheider

 • Alto Adige Sylvaner Valle Isarco 2018 Villscheider
  € 18,95
 • Alto Adige Kerner Valle Isarco 2018 Villscheider
  € 19,95