1. Type: Familiebedrijf
  2. Sinds: 2004
  3. Oppervlakte: 7 hectare
  4. Productie: 30.000 flessen per jaar
  5. Oenoloog: Vincenzo Mercurio
  6. Landbouw: Biologisch in conversie (verwacht in 2019)

Tenuta Sarno 1860

Tenuta Sarno 1860 is een zeer klein wijndomein uit het beroemde wijngebied Irpinia bij Avellino, even ten zuiden van Napels (Campanië). De jaarlijkse productie is slechts 30.000 flessen. De geschiedenis van de Fiano di Avellino gaat terug naar de tijd van de Romeinen, waar de druif wordt genoemd in geschriften van Plinius.

 

Zandige kleigrond rijk aan fosfor en kalium

Tenuta Sarno 1860 is gevestigd in de oude familievilla op een heuvel boven Avellino. De wijngaarden liggen in het historische dorpje Candida op een hoogte van ruim 600 meter boven de zeespiegel. De zandige kleigrond is er rijk aan fosfor en kalium en door de heuvelachtige ligging profiteren de wijngaarden van koele nachten en milde zomerdagen.

 

Kwaliteit boven kwantiteit

Eigenaresse Maura Sarno heeft alles in het werk gesteld om hier een kwaliteitswijn te produceren die het terroir ten volle weerspiegelt. De hang naar kwaliteit in plaats van kwantiteit blijkt uit de keuzes die Maura maakt in het proces, van de aanplanting in de wijngaard tot aan de vinificatie. Keuzes die de opbrengst drastisch verminderen, maar de kwaliteit naar ongekende hoogten brengen. Dit wordt bevestigd in de toonaangevende wijngidsen waar de Fiano Sarno 1860 hoge ogen gooit.

 

Naar de volgende producent

Wijnen van Tenuta Sarno 1860

  • Fiano di Avellino 2017 Tenuta Sarno 1860
    € 19,95