1. Type: Familiebedrijf
 2. Sinds: 1849
 3. Oppervlakte: 10 hectare
 4. Productie: 50.000 flessen per jaar
 5. Oenoloog: Paolo Caciorgna
 6. Landbouw: Biologisch gecertificeerd sinds 2016

Santa Lucia

De heilige Lucia is de beschermheilige van de blinden en slechtzienden. De lugubere legende gaat dat zij moest trouwen met een heiden en daarom haar ogen uitstak. God beloonde haar voor deze moedige daad door niet alleen haar gezichtsvermogen te herstellen, maar ook haar reuk en smaak te ontwikkelen.

 

Grondbeginsel

De geschiedenis van Santa Lucia gaat terug tot 1628, toen Marc’Antonio Perrone zestig feodale dukaten verdiende. Daarmee kon hij de grondlegger worden van Santa Lucia (plaatselijk ‘Casino’ genoemd), een landgoed dat overigens pas in 1822 zijn definitieve vorm kreeg. De eerste kaart van een wijngaard dateert uit 1849.

 

Huidige regie

In Murgia - het gebied aan de voet van de Castel del Monte dat bekend staat om zijn kwalitatieve bodem dat een perfecte basis vormt voor de productie van rode en rosé wijn – staat het landgoed dat onder leiding is van Roberto Perrone Capano, de huidige generatie. Het opmerkelijke landgoed verraadt haast zijn eeuw van oprichting door de vormgeving en interieur. De kelders zijn onder het maaiveld gegraven om een perfecte temperatuur te behouden. Sinds 2009 wordt er slechts biologische wijnbouw beoefend, echter zal pas vanaf 2016 de oogst profiteren van een certificaat bestempeling.

 

Een met geschiedenis overladen product

Zoals het bij vele familiebedrijven betreft, is Santa Lucia een schoolvoorbeeld van waar traditie hand in hand gaat met moderne technieken. Met als persoonlijk doel; het continueren van kwaliteit en ‘tipicità’.

 

Naar de volgende producent

Wijnen van Santa Lucia

 • Groenblad
  Castel del Monte 'Melograno' 2015 Santa Lucia
  € 14,95
 • Groenblad
  Castel del Monte 'Le More' 2013 Santa Lucia
  € 29,95