Home
✔ op werkdagen voor 11 uur besteld, morgen in huis
gratis verzending vanaf €57,50
elke wijn per fles te bestellen
✔ avond- & weekendleveringen mogelijk
  1. Type: Familiebedrijf
  2. Sinds: 2006
  3. Oppervlakte: 20 hectare
  4. Productie: 50.000 flessen per jaar
  5. Oenoloog: Lorenzo Dionis
  6. Landbouw: Biologisch ongecertificeerd

Ronca

Ten westen van de prachtige stad Verona - waar het verhaal van Romeo en Juliet zich ooit afspeelde - ligt Ronca, een wijnbedrijf met een uniek verhaal. De eigenaar plantte jaren geleden met succes de eerste kiwiboom in Italië. Met zo’n succes dat hij jaren exclusief kiwi’s heeft geproduceerd. Vlak na de eeuwwisseling realiseerde hij zich echter dat hij groen helemaal niet lekker vindt. Maar wijn wel!

 

Verfrissend, modern en bijzonder

In 1976 besloot hij daarom een deel van de kiwi’s te rooien. Hiervoor in de plaats plantte Walter Ronca de eerste wijnstokken. Met succes. Het familiebedrijf ligt ten zuiden van het Gardameer. Dat zorgt voor een natuurlijke irrigatie en door de combinatie met het steenachtige terroir, de kennis, het heerlijke klimaat en de hypermoderne kelder wordt Ronca gezien als een verfrissend en modern wijnbedrijf met een bijzonder assortiment aan verteerbare wijnen. Sinds 2018 zijn alle wijnen biologisch gecertificeerd.

 

Naar de volgende producent

Wijnen van Ronca

  • Bardolino 2022 Massimo Ronca
    € 11,95


Altijd op de hoogte van onze proeverijen, acties en nieuwste aanwinsten? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief. U ontvangt direct een eenmalige kortingscode voor 10% korting* op uw aankoop!*korting geldt niet op lopende acties