1. Type: Familiebedrijf
  2. Sinds: 1983
  3. Oppervlakte: 20 hectare
  4. Productie: 180.000 flessen per jaar
  5. Oenoloog: Attilio Pagli
  6. Landbouw: Biologisch/biodynamisch in conversie

Michele Satta

Michele Satta is de meest beruchte en originele wijnboer van de Bolgheri. Eigenwijs en eigenzinnig, door velen geroemd maar door boeren uit de regio ook vaak verguisd. Satta is een man die verliefd is op de Bolgheri en haar wijn. Deze opgeleide agronoom leeft voor het land, het terroir. Hij is van mening dat je het land moet kunnen proeven in de wijn.

 

Bolgheri Rosso van 100% sangiovese

Wijngaardindelingen en plantopvoeding zijn Satta’s specialisaties. Hoewel het imago en de DOC van de Bolgheri de internationale blend van cabernet merlot, cavaliere en syrah voorschrijven, kiest hij er vol overtuiging voor zijn Bolgheri Rosso van 100% sangiovese te maken. Puur omdat hij gelooft dat juist die druif het terroir tot zijn recht laat komen in de wijn. En wij geloven hem direct. Sterker nog, deze wijn concurreert met grootse wijnen uit de Chianti en Montalcino. Tegen de regels van het consortium in heeft Satta viognier aangeplant en maakt daarvan zijn Giovin Re. Het kan zijn dat hij daar geen vrienden mee gemaakt heeft. Maar wij weten dat de aanhangers van deze wijn in de meerderheid zijn.

 

Een warme familie

Met warme passie regeert hij zijn landgoed. Diezelfde passie zorgt ervoor dat zijn zes kinderen zich blijven inzetten voor het bedrijf. Hij krijgt zelfs de koude kant zover om zich in te zetten voor dit echte familiebedrijf. Eén stap op zijn landgoed betekent dat je op visite bent bij een vastberaden en unieke man. Een kwaliteitswijnmaker die tegelijkertijd, omringd door zijn familie, z’n vaderlijke rol en die van liefhebbende opa uitvoert.

 

Naar de volgende producent

Wijnen van Michele Satta

  • Bolgheri Rosso 2017 Michele Satta
    € 21,75