1. Type: Familiebedrijf
  2. Sinds: 2011
  3. Oppervlakte: 9.5 hectare
  4. Productie: 70.000 flessen per jaar
  5. Oenoloog: Desiderio Bisol en Andrea Boareti
  6. Landbouw: Duurzaam

Maeli

In de ‘Colli Euganei’ - de heuvels ten zuidwesten van Padua - heeft de bodem een vulkanische oorsprong. Deze grond is rijk aan kalk en klei, gemengd met mergel en leem. De naam van wijnhuis Maeli vindt zijn wortels in deze laatste twee grondsoorten, in het Italiaans ‘marna e limo’ genoemd. Dit is het territorium van Elisa Dilavanzo, die met de hulp van Gianluca en Desiderio Bisol een zoektocht is begonnen naar de ware expressie van de moscato giallo druif. 
 
Moscato giallo 
Het gerucht gaat dat deze druifsoort zijn oorsprong vindt in Syrië en Mesapotamië, naar Italië werd gebracht door de Grieken, en tot slot door de Romeinen aangeleverd werd aan het Venetiaanse hof. In Venetië werd het in de eerste instantie gezien als een tafeldruif, maar al snel kreeg de moscato giallo een thuis in de nabijgelegen 'Colli Euganei’, waar het zijn identiteit vond als zoete, sprankelende wijn. 
 
Gouden druiven 
De Moscato Giallo Fior d’Arancio is het resultaat van Elisa’s zoektocht. Een veelzijdige wijn met een ongeëvenaarde balans tussen de suikers, zuren en mineraliteit. Deze Fior d’Arancio is een ware ambassadeur van het terroir, niet alleen uitermate geschikt als dessertwijn, maar ook als aperitief bij verschillende kazen en charcuterie. In 2013 kreeg deze wijn internationale erkenning toen Elisa - als enige Italiaanse - de gouden medaille won op de 'Champagne & Sparkling Wine World Championships'.  

Naar de volgende producent

Wijnen van Maeli

  • Groenblad
    Fior d’Arancio Colli Euganei 2016 Maeli
    € 14,95