1. Type: Vriendenbedrijf
 2. Sinds: 2012
 3. Oppervlakte: 1.2 hectare
 4. Productie: 8.000 flessen per jaar
 5. Oenoloog: Dr Sergio Pappalardo
 6. Landbouw: Biologisch in conversie

Le Ormere

Twee niet meer zo piepjonge jeugdvrienden met een gezamenlijke droom. Een wijnmaker met een uitgesproken filosofie. En een wijngaard van 1,25 hectare. Het zijn de ingrediënten van een bijzondere wijn: de Greco di Tufo van Le Ormere. De twee vrienden zijn advocaat Camine Iannaccone uit Avellino en financieel deskundige Fiore Cecere uit Milaan. Camine komt oorspronkelijk uit Santa Paolina in Irpinia en dat is ook de plek waar het tweetal in 2011 een wijngaard kocht. Ze benaderden de jonge oenoloog Sergio Pappalardo voor het maken van de wijn. De wijngaard Le Ormere – die binnen de DOCG Greco di Tufo valt – ligt op 450 meter hoogte, met een expositie op het oostzuidoosten en een bodem van kalk en klei.

 

Wijn met een sterke persoonlijkheid

Camine en Fiore willen een wijn maken waarin de druif greco voluit kan schitteren. Een wijn dus zonder onnodige toevoegingen, gemaakt zonder kunstgrepen. Zoals ze het zelf zeggen: een wijn waarin terroir en oogstjaar zonder enig compromis weerspiegeld worden. Een Greco di Tufo met een sterke persoonlijkheid, die bovendien geschikt is om zeker vijf jaar te rijpen. Allemaal aspecten waarin wijnmaker Sergio Pappalardo zich volledig kan vinden. Ook hij is opgegroeid tussen de druivenstokken en kent het belang van terroir en ultieme zorg voor de wijngaard.

 

Verbluffend mooie Greco di Tufo

Na een gisting op lage temperatuur en een vinificatie met een minimum aan ingrepen, rijpt de wijn twaalf maanden op tank en drie maanden op fles. Alleen voor de botteling krijgt hij een minimale dosis sulfiet. Het resultaat is een verbluffend mooie Greco di Tufo, in een oplage van 8.000 flessen. De geur is intens, verleidelijk en complex, met tonen van honing, citrus en mineralen. In de mond is hij breed, maar ook elegant, spannend en fris, met een geweldige balans en harmonie. We hebben er lang naar gezocht én gevonden: dit is een wijn die je bijblijft.

 

Naar de volgende producent

Wijnen van Le Ormere

 • Bekroond
  Greco di Tufo 2015 Le Ormere
  € 18,95
 • Bekroond
  " Deze Greco krijgt een 8,5 in De Wijngids 2020 van drie Masters of Wine "
  Greco di Tufo 2018 Le Ormere
  € 18,95