Home
✔ op werkdagen voor 11 uur besteld, morgen in huis
gratis verzending vanaf €57,50
elke wijn per fles te bestellen
✔ avond- & weekendleveringen mogelijk
 1. Type: Familiebedrijf
 2. Sinds: 1991
 3. Oppervlakte: 22 hectare
 4. Productie: 100.000 flessen per jaar
 5. Oenoloog: Enzo Boglietti
 6. Landbouw: Biologisch (sinds 2017)

Enzo Boglietti

‘Prodottori di vino quasi per caso’. In 1991 zijn Enzo Boglietti en zijn broer Gianni ‘spontaan’ wijn gaan maken. Zeventien jaar later behoren ze tot de top van de boeren uit La Morra, waar ze zijn gevestigd. Echte barolisten, die vanzelfsprekend ook barbera en dolcetto maken.

 

Barolo, Barolo, Barolo

De iets verlegen Gianni verzorgt de wijngaarden waar orde en netheid troef is. Gianni zal zich niet snel voorstellen aan klanten. Hij is meer dan tevreden bij zijn planten. Die staan dan ook op een uiterst mooie plek, grotendeels aan de westkant van Barolo. De Barolo’s komen namelijk van de zogenaamde westelijke ‘sottozone’ (cru) wijngaarden: Case Nere, Brunate en Fossati. Aan de oostkant van de appelatie vind je de jongste aanwinst: Arione, in 2005 direct goed voor de begeerde tre bicchieri.

 

Rock & Roll en intuïtie

Enzo is een extroverte en autodidactische oenoloog die nieuwe technieken niet schuwt. Hij draagt de naam en zorgt voor de faam van het huis. Met zijn eeuwige spijkerbroek, leren jas en nonchalante lichaamshouding ziet menigeen hem als de rock- en rollster van de Barolo. Op pure intuïtie brengt hij de verschillende wijngaarden tot hun volste expressie. Enzo kan niet altijd precies uitleggen waarom of hoe hij het doet, maar dat hij het meer dan goed doet is zeker.

 

Naar de volgende producent

Wijnen van Enzo Boglietti

 • Barbera d'Alba 2022 Enzo Boglietti

  Normale prijs: € 18,95

  Uw prijs: € 14,21

 • Barbera d'Alba 'Roscaleto' 2018 Enzo Boglietti

  Normale prijs: € 33,95

  Uw prijs: € 25,46

 • Barbera d'Alba 'Roscaleto' 2020 Enzo Boglietti
  € 34,95
 • Barolo del Comune di La Morra 2019 Enzo Boglietti
  € 49,40


Altijd op de hoogte van onze proeverijen, acties en nieuwste aanwinsten? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief. U ontvangt direct een eenmalige kortingscode voor 10% korting* op uw aankoop!*korting geldt niet op lopende acties