1. Type: Familiebedrijf
  2. Sinds: 2011
  3. Oppervlakte: 5 hectare
  4. Productie: 30.000 flessen per jaar
  5. Oenoloog: Rossano Sgammini
  6. Landbouw: Biologisch gecertificeerd sinds 2016

Crespaia

De Italiaanse taal kan zo tenenkrommend mooi zijn dat je er kippenvel van krijgt. Crespaia, klinkt dat niet heerlijk? En dan nog de betekenis. Crespaia is een combinatie van de kabbelende oppervlakte van de zee (intercrespature), en het woord ‘aia’, dat boerenerf betekent. Mocht je ongevoelig zijn voor linguïstische kunstwerkjes, dat is niet erg. Dan komt de kippenvel wel na het proeven van de wijnen van deze jonge, energieke producent.

 

Bianchello del Metauro
Crespaia is de ambitie van Rossano Sgammini, die al zijn positieve energie stopt in de productie van Bianchello del Metauro. Een prachtige, fruitige wijn van de lokale bianchello druif, die zich, u raadt het al, het meeste thuisvoelt langs de Metauro rivier. We begrijpen die druif wel. Het is een wonderschoon gebied, groen en uitnodigend, en gelegen in de vriendelijk golvende heuvels die het kuststadje Fano omhelzen. Met deze natuurlijke schoonheid voelt het als vanzelfsprekend dat Rossano zijn wijngaarden op biologische wijze bewerkt.

 

Een Mediterraanse aanwinst
Bianchello is een onbekende druif, maar we kunnen geen enkele goede reden vinden voor dit gebrek aan internationale erkenning. Rossano is met zijn wijnen op zoek naar de ultieme uiting van deze regionale druifsoort, en hij heeft ons overtuigd van het belang van deze missie. Zijn Bianchello del Metauro is een sappige, Mediterraanse aanwinst die niet kan ontbreken in ons assortiment.

 

Naar de volgende producent

Wijnen van Crespaia

  • Groenblad
    Bianchello del Metauro 2018 Crespaia
    € 12,95