Home
✔ op werkdagen voor 11 uur besteld, morgen in huis
gratis verzending vanaf €57,50
elke wijn per fles te bestellen
✔ avond- & weekendleveringen mogelijk
  1. Type: Familiebedrijf
  2. Sinds: 1968
  3. Oppervlakte: 44 hectare
  4. Productie: 80.000 flessen per jaar
  5. Oenoloog: Coralia Pignatelli
  6. Landbouw: Conventioneel

Castell'in Villa

De wijn straalt net zoveel adellijke klasse uit als haar maker. Prinses La Coralia Pignatelli della Leoness kocht samen met haar man in 1968 Castell’in Villa in Castelnuovo Berardenga; een villa uit de twaalfde eeuw met 298 hectare landbouw grond. Zowel de verdedigingstoren als de arbeidershuizen waren toe aan een grondige renovatie. De echtgenoot van signora Pignatelli droomde ervan om het estate in oude glorie te herstellen met bijpassende grootse wijn. Helaas overleed hij vlak na de aankoop.

 

Passie

Frêle van bouw maar een leeuwin van geest; signora Pignatelli besloot deze monsterklus alleen op zich te nemen. Ze bleek een kien gevoel voor wijnmaken te hebben en een onuitputtelijke energie. Ondertussen is de droom van haar man tot leven gekomen met 44 hectare druiven, 32 hectare olijven, een bed-and-breakfast en een restaurant. Bij elke stap in het wijnmaakproces heeft ze stevig de touwtjes in handen. Het enige waar ze een hekel aan heeft is het promoten en verkopen van haar wijn. Zo weigert ze regelmatig haar wijnen te verkopen aan mensen die haar niet liggen. Vandaar dat de wijnen wellicht nog wat in de schaduw staan van de grote bedrijven uit de regio. Maar vraag rond in de enoteca’s in de regio en de sommelier zal zeker Castell’in Villa als de stille kracht van de Chianti Classico noemen.

 

Klasse

De wijnen kenmerken zich door concentratie, precisie en een bijzonder ouderingspotentieel. Eigenwijs als de prinses is, brengt zij haar wijnen dan ook tenminste twee jaar later op de markt dan de buren. Een dame die haar natuurlijke klasse weet over te brengen in haar wijn.

 

Naar de volgende producent

Wijnen van Castell'in Villa

  • Chianti Classico 2018 Castell'in Villa
    € 28,95


Altijd op de hoogte van onze proeverijen, acties en nieuwste aanwinsten? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief. U ontvangt direct een eenmalige kortingscode voor 10% korting* op uw aankoop!*korting geldt niet op lopende acties