✔ op werkdagen voor 11 uur besteld, morgen in huis
gratis verzending vanaf €47,50
elke wijn per fles te bestellen
✔ avond- & weekendleveringen mogelijk
 1. Type: Familiebedrijf
 2. Sinds: 2000 (Toscane) en 2005 (Etna)
 3. Oppervlakte: 3.2 hectare (Toscane) en 2 hectare (Etna)
 4. Productie: 16.000 (Toscane) + 12.000 (Etna) flessen per jaar
 5. Oenoloog: Paolo Caciorgna
 6. Landbouw: Biologisch (ongecertificeerd)

Caciorgna Pietro

Het was grootvader Giovanni die het familiebedrijf Caciorgna Pietro in de provincie Siena vestigde. In 1953 verhuisde hij vanuit Le Marche naar het hart van Toscane, het boerenland waar hij verliefd op werd. Vandaag de dag wordt dit familiebedrijf gerund door de getalenteerde Paolo Caciorgna en zijn vrouw Elda. Zij produceren hier op kleine schaal de wijnen Macchie en Alberaia van de twee hectare met de sangiovese druif. Sinds 2006 is de ambitieuze Paolo ook actief op Sicilië: in zijn wijnen uit de DOC Etna Rosso herken je wederom de handtekening van de meester. 

 

Waardering in Italië en ver daarbuiten

Paolo Caciorgna geniet als oenoloog naam en faam in heel Italië én ver daarbuiten. Zo gebeurt het regelmatig dat zijn naam wordt gekoppeld aan grote projecten en wordt hij voor zijn expertise de wereld overgevlogen. Zijn kennis stopt hij met veel liefde in het familiebedrijf, voor altijd zijn 'primo amore'.

 

DOC Etna Rosso: een succesvol avontuur

Het tweede wijnsucces van Paolo begon in 2005 toen goede vriend Marco de Grazia hem uitnodigde op de Siciliaanse vulkaan Etna. De Nerello Mascalese druif en het ruwe landschap hadden Paolo al gauw in zijn greep. Met Marco speurde hij naar wijngaarden en het duurde niet lang voordat hij een juweeltje van een halve hectare vond met stokken van 100 jaar oud en ook nog pre-philoxera. Het werk in deze wijngaarden kan niet anders dan manueel; geen enkele machine is bestand tegen de ruwheid van deze mineraalrijke bodem. In de loop der jaren werden deze wijngaarden uitgebreid naar een totaal van 2 hectare. De wijnen Ciaurìa, Guardoilvento en N’anticchia werden geboren. Deze drie bijzondere DOC wijnen worden onder de naam Caciorgna Pietro op de Etna geproduceerd en gebotteld. Kenmerkend stoer, licht, complex, met eindeloos sap en zeker niet ‘klein’ (wat N’anticchia betekent).

 

Naar de volgende producent

Wijnen van Caciorgna Pietro

 • Toscana 'Alberaia' 2016 Caciorgna Pietro
  € 15,75
 • Etna Rosso 'Ciaurìa' 2019 Caciorgna Pietro
  € 16,25
 • Etna Rosso 'Guardoilvento' 2016 Caciorgna Pietro
  € 23,95
 • Etna Bianco 'Guardoilvento' Bianco 2019 Caciorgna Pietro
  € 23,95
 • Etna Rosso 'Guardoilvento' 2017 Caciorgna Pietro
  € 23,95
 • Toscana 'Macchie' 2016 Caciorgna Pietro
  € 39,95
 • Etna Rosso 'N*Anticchia' 2016 Caciorgna Pietro
  € 44,95