1. Type: Familiebedrijf
 2. Sinds: 1699
 3. Oppervlakte: 45 hectare
 4. Productie: 300.000 flessen per jaar
 5. Oenoloog: Thomas Benard
 6. Landbouw: Duurzaam

Château Barbebelle

Op land dat ooit gecultiveerd werd door de Romeinen, rondom een origineel château uit de 16e eeuw, liggen de wijngaarden van Château Barbebelle. Het landgoed bestaat uit 300 hectare beschermd natuurgebied, waarvan 45 hectare beplant is met druiven; dit is zowaar een van de oudste wijngaarden van de Provence. Deze prachtlocatie, op 16 kilometer ten noorden van Aix en Provence, is al vier generaties de thuisbasis van de familie Herbeau. 


De nieuwe generatie 
Vader Brice draagt zorg voor de wijnen en zijn beeldschone dochter Madeleine is verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en verkoop. Ze zijn het niet altijd met elkaar eens. Zoals we wel vaker zien bij onze wijnproducenten heeft de nieuwe generatie ideeën waar de oudere generatie zich niet helemaal in kan vinden. Een modern, hip etiket op de basisrosé, vader Brice vond het een bijzonder slecht idee. Madeleine niet, maar ze kreeg haar zin, met bijzonder enthousiaste reacties als gevolg...
 
Niet zomaar rosé
We kwamen Château Barbebelle tegen en wisten meteen; hier kunnen we niet omheen. Een onontdekte parel in de Provence, dat kom je niet vaak tegen. Heerlijk verleidelijke rosé met een opmerkelijke prijs-kwaliteitverhouding, zuiver en veelzijdig, maar wél met structuur en karakter. En dan ook nog in combinatie met het prachtige landschap, de wilde zwijnen tussen de duurzaam gecultiveerde druivenstokken, het klassieke familiekarakter en de bijzonder vriendelijke mensen…tja, hier worden we gewoon ontzettend blij van.  

 

Naar de volgende producent

Wijnen van Château Barbebelle

 • Aix-en-Provence Barbebelle Rosé 2019 Château Barbebelle
  € 11,75
 • Aix-en-Provence Madeleine Rosé 2018 Château Barbebelle
  € 13,95
 • Aix-en-Provence Héritage Rosé 2019 Château Barbebelle
  € 19,15
 • Eenvijfl
  Aix-en-Provence Barbebelle Rosé 2019 Château Barbebelle
  € 26,70
 • Eenvijfl
  Aix-en-Provence Héritage Rosé 2019 Château Barbebelle
  € 43,25
 • Driel
  Aix-en-Provence Barbebelle Rosé 2019 Château Barbebelle
  € 58,95