5 item(s)

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren
 1. Eenvijfl
  Weissburgunder Sekt Brut Erbeldinger

  Weissburgunder Sekt Brut Erbeldinger

  Hans, onze oprichter, is blij met de uitbreiding van het assortiment en kiest dit jaar daarom voor een Duits aperitief: "Dit is voor mij de mousserende ontdekking van het jaar. Ondanks dat het klassiek is gemaakt is deze wijn prachtig op het fruit van de weissburgunder en nooit log zoet of saai. Integendeel, deze sekt is juist spannend, verfrissend en mooi droog."

  Deze volle, zachte, mousserende wijn met aroma's van rijp tropisch fruit is ook verkrijgbaar als 0,75 literfles.

  € 38,50
 2. Eenvijfl
  Prosecco di Valdobbiadene Brut 'Crede' 2017 Bisol

  Prosecco di Valdobbiadene Brut 'Crede' 2017 Bisol

  Een 9+ in De Grote Hamersma 2019: 'Grote naam in proseccoland. Heel groot zelfs. En dan heb ik het niet over het feit dat Bisol ook het afgelegen eilandje Venissa in de Lagune van Venetië in bezit heeft. Dan kun je immers nog steeds vieze wijn maken. Maar dat past niet bij hun status. Een van de betere prosecco’s (zo niet de beste op dit prijsniveau). Zuiver, schoon en superiore. Wit fruit, amandelsnippers, verheffende citrus. Prijswinnend voor een perfecte prijs: Wijn van het Jaar bij het 29e Proefschrift Wijnconcours.'

  € 39,95
 3. Eenvijfl
  Sekt Brut Bründlmayer

  Sekt Brut Bründlmayer

  Een van de beste mousserende wijnen uit Oostenrijk in champagnestijl (93 Falstaff-punten), maar met een Oostenrijks twist door het gebruik van grüner veltliner, pinot blanc en pinot gris naast de chardonnay en pinot noir. Deze 'Wijn van het Jaar' in de categorie mousserende wijnen van de wijnspeciaalzaak op het 31e Proefschrift Wijnconcours is ook verkrijgbaar in 0,75 literfles

  € 59,95
 4. Eenvijfl
  Champagne Brut Grand Cru 'Conversation' J.L. Vergnon

  Champagne Brut Grand Cru 'Conversation' J.L. Vergnon

  Deze Grand Cru Blanc des Blancs Champagne kreeg 92 punten van Wine Spectator en een 9- in De Grote Hamersma 2019: "Waar zullen we het eens over hebben? Gespreksstof te over. Over deze Champagne bijvoorbeeld. Van een rijke frisheid, een licht-mollige mousse en mooi de diepte zoekend met zacht geel fruit, amandelsnippertjes en een crispy citrussensatie die richting volgende slok lonkt. Vorig jaar al geproefd. En er valt nog steeds wat te bespreken." 

  Wine Spectator: "A harmonious Champagne, framed by mouthwatering acidity and a refined bead, this offers flavors of glazed apricot, lemon pound cake, crushed hazelnut and fleur de sel. Features a lasting finish, with mineral and fresh ginger notes."

  € 89,95
 5. Eenvijfl
  Metodo Classico Brut 2013 Parusso

  Metodo Classico Brut 2013 Parusso

  Maar liefst 91 punten van James Suckling en een 9 in De Grote Hamersma 2018: "Maar nebbiolo, dat is toch de Barolo-druif? Klopt. En Marco Parusso is ook een Barolo-fenomeen. Jaren terug was ik eens bij hem op bezoek. En ik wil wel weer eens. Memorabele figuur. Vierdegeneratie-wijnmaker. Maar bepaald niet ouderwets bezig. Wat opvalt in zijn wijnmakerij en kelders is dat deze laboratoriumschoon zijn. Toch verklaart Parusso, ondanks zijn roestvrij staal, zijn barriques en zijn afzonderlijk geklimatiseerde ruimtes, zijn druiven heilig en hanteert hij heel eigen verwerkingsmethoden. Zo laat hij ze na de pluk eerst twee dagen rusten in de koeling. ‘Druiven hebben stress als ze van de rank gehaald worden. Die rusttijd geeft ze weer de kalmte van de wijngaard.’ Techniek is geen doel, maar een hulpmiddel. ‘Je kunt er twee dingen mee doen: dode wijn maken zoals veel massaproducenten of juist een heel levende...’ ‘Verteerbaarheid, drinkbaarheid, elegantie, finesse en balans’ zijn de woorden die ik destijds bij zijn jonge Barolo’s noteerde. De bewering van een aantal collega’s dat dit soort wijnen pas lekker is als ze veel ouder zijn, hoonde Parusso weg: ‘Als wijn jong niet smaakt, smaakt deze later ook niet lekker.’ Dit jaar heb ik weer zijn spumante in het glas. Om te herproeven. Fraai en vlezig. Amandelmousse. Geroosterd brood met dun gesmeerde abrikozenmarmelade. Vanillesplintertje. Citrusparels. Kalkpapierdroog. Herproef ik volgend jaar graag weer op dit niveau." 

   

  € 92,00

5 item(s)

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren