Home
✔ op werkdagen voor 11 uur besteld, morgen in huis
gratis verzending vanaf €57,50
elke wijn per fles te bestellen
✔ avond- & weekendleveringen mogelijk

Artikelen 1 tot 10 van 15 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren
 1. ow-bio
  Szent György-Hegy 'Rajnai Rizling' 2020 Gilvesy

  Szent György-Hegy 'Rajnai Rizling' 2020 Gilvesy

  Levendige wijn met aroma's van rijp fruit als abrikoos en ook citrus. Het heeft een aanhoudende structuur, duidelijke vulkanische invloeden en levendige zuren.

  Normale prijs: € 14,15

  Uw prijs: € 12,03

 2. ow-bio
  Szent György-Hegy 'St. George' Cuvée 2020 Gilvesy

  Szent György-Hegy 'St. George' Cuvée 2020 Gilvesy

  Vorige jaargang werd bekroond met een 8,5 door Harold Hamersma: "Dat Hongaars lijkt moeilijker dan het is. Want kijk, als je eenmaal weet dat szent györgy Sint George betekent, is het duidelijk. Het is de naam van een berg met vulcanische grond. En de druiven die daar groeien maken Hongarije toch ineens weer moeilijk. Want olasz rizling, dat is een riesling, zou je denken. Maar nee. Olasz rizling heet officieel grasevina, met op de s een liggend boogje, een druif uit Midden- en Oost-Europa waar veel onaardigs over is gezegd, die diverse namen heeft die aan riesling doen denken, zoals welschriesling, riesling italico en dus olasz rizling maar het is geen riesling. Zelfs niet familie van. Wantrouwig bekijk je vervolgens de rajnaj rizling, maar dat is dan weer wel echt riesling… Een mens zou er van aan de drank gaan. En dat is gelukkig een groot makkelijk genoegen. Want hoe ze ook heten en wie ze ook zijn, eendrachtig samenwerkend leveren die druiven een wijn die zacht is, vol en rijk, met mooie frisse zuren, en daaronder de spannende geuren en smaken van die vulcanische bodem. Geen makkie, wel boeiend en spannend."


  Ook werd jaargang 2019 door James Suckling bekroond met 94 punten: "This dry white cuvée is a revelation! Stunning interplay of cool and warm, plus a slew of ripe-peach, crisp-pear, quince and wet-stone character. Amazingly deep and structured for just 12,5% alcohol, yet it glides over your palate, ending with a burst of crushed rock. A blend of 40% riesling, 40% olaszrizling and 20% furmint from the volcanic hill of St. George. From organically grown grapes. Drink or hold."

  Normale prijs: € 16,95

  Uw prijs: € 14,41

 3. ow-bio
  ow-hamersma85
  Szent György-Hegy Furmint 'PIXU' 2019 Gilvesy

  Szent György-Hegy Furmint 'PIXU' 2019 Gilvesy

  Bekroond met een 8,5 door Harold Hamersma: "Voorzover er een Hongaarse druif bekend is, is dat de furmint. Al zal de enkeling die ‘m kent, ‘m hooguit kennen van horen zeggen, en waarschijnlijk hooguit van de wijn die van furmint wordt gemaakt. Tokaj. Of tokay of tokayer. De intens zoete wijn, bijna honing gelijk, waarvan het verhaal gaat dat je er de doden weer mee tot leven kunt brengen. Fijne verhalen zijn dat, over Hongaarse, Poolse of Russische edelen die al bijna in hun kist werden gelegd, een drupje tokay kregen, opsprongen, en daarna nog leefden tot hun 107e en 27 kinderen verwekten. De meeste tokay ging onder strenge bewaking met een koerier van de tsaar naar Moskou of St Petersburg. En dat was dus wijn van furmint. Een druif waarvan de boeken niet meer weten te melden dan dat het een afstammeling is van gouais, en zo in de verte familie van chardonnay, de familie pinot en nog een stuk of tachtig andere druiven, want hele hordes stammen af van druivensloerie gouais. Deze furmint is droog, doch rijk en vol, met subtiele vleugjes honing, sinas en marmelade, het geheel doorweven met frisse zuren. Zacht en vriendelijk op het eerste gezicht, maar bij nadere kennismaking serieus en diepgravend."


  Gilvesy Pixu is een nieuwe richting in het leven van de wijnmakerij en maakt deel uit van een zeer organisch proces. Robert vindt deze stijl heel spannend. Hij proefde veel, experimenteerde en las erover. Het is voor Robert belangrijk dat deze wijnen ook hun plek vinden in de schone, vertrouwde en gepolijste wereld van het Gilvesy wijngoed. Inmiddels is het concept volwassen geworden en is de opgedane ervaring belichaamd in de PIXU-serie.

  € 24,95
 4. ow-bio
  ow-suckling96
  ow-hamersma85
  Szent György-Hegy Rajnai Rizling 'Tarányi' 2019 Gilvesy

  Szent György-Hegy Rajnai Rizling 'Tarányi' 2019 Gilvesy

  Bekroond met een 8,5 door Harold Hamersma: "Er zijn nogal wat achterbuurtdruiven die zich riesling noemen, als oplichters die zeggen baron te wezen, maar de rajnajrizling is ondanks z’n onbeholpen naam een heuse edelman, de ware riesling. En dan hebben we hier ook nog van doen met oude stokken. Een term die losjes gebruikt wordt: iedereen kan ongestraft zeggen zeggen oude wijnranken te hebben staan, maar deze graven al meer dan een halve eeuw met hun wordtels in de diepte van de bodemlagen van de wijngaard om hun druiven te voeden met intense smaken. En dat proef je: een rijke wijn, vol rijp fruit, zacht en vol en met, dankzij z’n rieslingkarakter, goede zuren."


  Bekroond met 96 punten door James Suckling: "Breathtakingly subtle nose of ripe peach, honeysuckle and rose! Then comes the astonishing palate that combines excellent concentration and textural complexity with mineral finesse. A hint of tannin at the very long finish accentuates the impression of uplifting freshness there. From vines planted during the 1970s on the southern side of the volcanic hill of St. George. From organically grown grapes. Drink or hold."

  € 25,50
 5. ow-bio
  Szekszárd Kékfrankos 2019 Heimann & Fiai

  Szekszárd Kékfrankos 2019 Heimann & Fiai

  In de neus tonen van bosachtige bloemen en tomatenbladeren. In de smaak braambessen, geurige aardsheid en wilde kruiden.

  Normale prijs: € 13,95

  Uw prijs: € 11,86

 6. ow-bio
  robinson17.5
  Szekszárd Baranya-völgy Kékfrankos 2019 Heimann & Fiai

  Szekszárd Baranya-völgy Kékfrankos 2019 Heimann & Fiai

  Bekroond met 17.5 punten door Jancis Robinson: "Soft cherry and the softest touch of bresaola. Zoli (winemaker Zoltán Heimann Jnr) has the lightest touch – his wines have an innate gentleness. Cherry sherbet but there’s also a depth of savouriness – old trunk softly decaying in the dappled shadow of the forest floor, mushrooms smelling of cool dark earth, damp moss, sorrel, tiny woodland violets… Light-velvet tannins. A wine that whispers sweet secrets in your ear."
  € 21,95
 7. ow-bio
  robinson17.5
  Szekszárd Szívem Kékfrankos 2019 Heimann & Fiai

  Szekszárd Szívem Kékfrankos 2019 Heimann & Fiai

  Bekroond met 17.5 punten door Jancis Robinson: "Orange-dipped wild red fruit. This is gorgeous! Almost fizzing with life. Tiny alpine strawberries, red cherry, pitanga berry, anise and caraway seed. Edgy, mouth-filling, floods the mouth with a cool freshness. The acidity has a gentle sweetness and a gentle urgency. The tannins are super-fine, almost transparent, but insistent. Different and very exciting."
  € 34,95
 8. ow-hamersma85
  Szekszárd Bikavér 2018 Sebestyén Pince

  Szekszárd Bikavér 2018 Sebestyén Pince

  Bekroond met een 8,5 door Harold Hamersma: "Bikavér, legt het achteretiket uit, is een traditionele wijn waarin inheemse en internationale druiven genoeglijk samengaan. En inderdaad. Een stoere rode wijn, met onder het rijpe fruit geuren en smaken van leer en hout, met tannines om op te kauwen, terwijl het geheel toch soepel en vriendelijk is. Herkenbaar, en toch lekker anders."
  € 14,50
 9. ow-decanter93
  ow-hamersma85
  Szekszárd Iván Bikavér 2018 Sebestyén Pince

  Szekszárd Iván Bikavér 2018 Sebestyén Pince

  Bekroond met een 8,5 door Harold Hamersma: "Dat vergt even wat uitleg en ondertiteling plus geleerde voetnoten, zo’n uitheems etiket: bikavér, dat is een traditionele assemblage van de druiven kékfrankos, merlot, cabernet en kadarka. Deels Hongaars, deels internationaal dus. Voor de preciezelingen onder ons: 56% kékfrankos, 23% cabernet franc, 17% merlot, 8% kadarka en 6% cabernet sauvignon. Die druiven komen uit de beste akkers van de Iván-vallei in de regio Szekszárd. Kijk, zo leer je vanzelf Hongaars: szekszárdi bikavér betekent dus bikavér van of uit Szekszárd. Leergeur van de merlot ruiken we, plus mooi rijp donker fruit, een vleug tabak van de kékfrankos, cassis en distinctie van de cabernet sauvignon, rood fruit van z’n vader franc, en iets geheimzinnigs, dat moet dan de kadarka zijn."
  € 29,50
 10. ow-hamersma9
  Szekszárd Porkoláb-völgyi Franc 2017 Sebestyén Pince

  Szekszárd Porkoláb-völgyi Franc 2017 Sebestyén Pince

  Bekroond met een 9 door Harold Hamersma: "Zo gaat het zo vaak: je zoekt overal, en de schat blijkt dicht bij huis te vinden. Importeurs zoeken overal ter wereld naar bijzondere, ongewone wijnen - om dan thuis te komen met weer een merlot of chardonnay - en vergeten dat er in Europa ook nog heel veel te ontdekken valt. Zoals deze weergaloze cabernet franc. Cabernet franc is een stuk zeldzamer dan z’n nakomeling cabernet sauvignon, en dan komt deze ook nog uit de Porkoláb vallei in Hongarije. De bodem van rode klei daar geeft wijnen subtiele minerale tonen, vertellen ze, en daar hebben ze gelijk aan. Fijn rood fruit, en tegelijk aards en stoer. Om een vergelijking te maken met iets minder onbekende cabernet francs: als een kruising tussen warmbloedige rode loire en ouderwetse hereboerenbordeaux. We bespeuren zowaar zelfs een vleug kreupelhout. Ouderwets charmant op z’n best. Ouderwets, met de heilzame invloed van het moderne wijnmaken, en, met dank aan Moeder Natuur, die met die rode klei in de bodem de cabernet franc hier die fraaie mineraligheid geeft, die heldere geur en smaak, die verfijnde zuren. Een prachtige ontdekking, een wereldreis waard"

  Normale prijs: € 29,50

  Uw prijs: € 25,07

Artikelen 1 tot 10 van 15 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren


Altijd op de hoogte van onze proeverijen, acties en nieuwste aanwinsten? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief. U ontvangt direct een eenmalige kortingscode voor 10% korting* op uw aankoop!*korting geldt niet op lopende acties