1. Uit Portugal
 2. Traditionele smaakcombinaties
 3. Ambachtelijk bereid (handmatig)
 4. Gecertificeerde vis (MSC)
 5. Extra vierge olijfolie
 6. Unieke verpakking

Jose Gourmet

In veel gevallen is de inhoud belangrijker dan het uiterlijk, maar bij de vis in blik van Jose Gourmet kunnen we niet kiezen. Gelukkig levert het in dit geval geen moreel dilemma op. Ok, de inhoud is waanzinnig lekker, met mooie smaakcombinaties, en duurzaam geproduceerd. Dat zou genoeg moeten zijn. Toch vinden we het een grote plus dat ze ook leuk zijn om naar te kijken.

Adriano Ribeiro, ex-piloot en eigenaar van Jose Gourmet, had tijdens zijn reizen vaak last van heimwee, en dan met name naar het Portugese eten. Jose Gourmet maakt dan ook traditionele Portugese producten om mee te nemen, waaronder vis in blik, olijfolie, azijn en confituren. Gewoon thuis eten, of tentoonstellen mag natuurlijk ook.

 

Blikvangers

De doosjes zijn ontworpen door verschillende kunstenaars, onder het toeziend oog van ontwerper Luis Mendonça. Hij is door Adriano Ribeiro is ingehuurd om ervoor te zorgen dat de producten de aandacht trekken die ze verdienen. De verpakking is eigenlijk een uitnodiging voor het feestje dat zich in het blik bevindt. Want voor degenen die nog niet helemaal overtuigd zijn van de culinaire mogelijkheden van vis in blik: het bijzondere ontwerp is misschien net datgene wat sceptici over de drempel kan tillen om deze traditionele Portugese delicatessen te proberen. Dan kom je er vanzelf achter dat, in dit geval, de inhoud net zo bijzonder is als de buitenkant.

 

Smaak

Om de beste smaak te garanderen houdt Jose Gourmet rekening met de seizoenen. Vis wordt alleen gevangen in het seizoen dat voor die vissoort het beste is. Ook het fruit en de olijven worden geplukt op het moment dat ze op de piek van hun smaak zijn. De smaakcombinaties van de conserven zijn grotendeels traditioneel, met hier een daar een moderne knipoog. Bijvoorbeeld de olijfolie van bomen die meer dan een eeuw oud zijn, met de toevoeging van hete pepers of rozemarijn.

 

Duurzaamheid

“We produceren niet, we selecteren”, zeggen ze bij Jose Gourmet. Kleinschalige, traditionele producenten krijgen een eerlijke prijs voor hun producten, die door José Gourmet verwerkt worden tot kleine kunstwerkjes. De vis is gecertificeerd door de Marine Stewardshp Council (MSC) en de overige producten zijn grotendeels biologisch geproduceerd.

Naar de volgende producent

Wijnen van Jose Gourmet

 • Groenblad
  Sardines in tomaat
  € 6,15
 • Groenblad
  Sardines in olijfolie met citroen
  € 6,15
 • Groenblad
  Sardines in extra vierge olijfolie
  € 6,15
 • Groenblad
  Kleine makreel in olijfolie
  € 6,45
 • Groenblad
  Pittige kleine sardines
  € 6,95
 • Groenblad
  Kleine sardines in extra vierge olijfolie
  € 6,95
 • Groenblad
  Tonijnfilet in olijfolie
  € 7,95
 • Groenblad
  Gevulde pittige calamari
  € 9,75
 • Forel in pickles
  € 10,95