1. Type: Familiebedrijf
  2. Sinds: 1984
  3. Oppervlakte: 400 hectare
  4. Eigenaar: Juan Antonio Gómez-Pintado
  5. Landbouw: Duurzaam

Finca la Pontezuela

Finca la Pontezuela is een Spaans familiebedrijf in de provincie Montes de Toledo. Ten noorden van het natuurreservaat Parque de Cabañeros bevindt zich de 400 hectare grond met olijfbomen van de variëteiten Picual en Cornicabra. Deze bomen zijn karakteristiek voor de regio: van de olijven wordt al eeuwenlang hoge kwaliteit olie gemaakt. De laatste decennia komt er echter ook veel bulkkwaliteit olijfolie uit dit gebied, en de familie achter Finca la Pontezuela vindt dit een slechte ontwikkeling. In hun eigen olijfolieën willen ze juist de identiteit van de regio laten zien, want dat is zeker iets om trots op te zijn. 
 
Olijfolie experts
De olijven van Finca la Pontezuela worden precies op het juiste moment geplukt, een inschatting waar veel expertise voor nodig is. Na het plukken worden de olijven direct koud geperst. Finca la Pontezuela combineert traditie met moderne techniek om de smaak en gezonde eigenschappen van de olijfolie optimaal tot uiting te laten komen. Het resultaat is olijfolie met een lage zuurgraad (<0,2%) en veel antioxidanten (polyfenolen), beiden indicatief voor goede kwaliteit. 
 
Awards
De olijfolieën van Finca la Pontezuela hebben zowel nationaal als internationaal veel prijzen gewonnen, zoals twee gouden medailles in de New York International Olive Oil Competition (NYIOOC) en de Award for Best EVOO with Denomination of Origin in de 'First Iberian Competition for Quality of the EVOO Mesquita's Awards'.

 

Naar de volgende producent