Home
✔ op werkdagen voor 11 uur besteld, morgen in huis
gratis verzending vanaf €57,50
elke wijn per fles te bestellen
✔ avond- & weekendleveringen mogelijk
 1. Type: Familiebedrijf
 2. Sinds:
 3. Oppervlakte: hectare
 4. Productie:
 5. Landbouw:

Elogio

De teelt en productie van olijfolie vergt wijsheid, opoffering en geduld. Achter de extra vergine olijfolie van Elogio schuilen deze eigenschappen in drie generaties van de familie Noguera Martínez. Wijsheid van de grootvader Manuel, de opoffering van zijn zoon Celedonio en het geduld en de uitdagingen van zijn kleinkinderen Celedonio en Ángel. De olijfgaarden van deze familie liggen verstopt tussen de bergen in Pozo Alcón, waar ze een bijzondere ligging hebben in het hart van het Spaanse natuurpark Sierra de Cazorla. Hier in een groeve ‘leven’ en rijpen de olijven totdat ze worden verwerkt tot prachtige extra vierge olijfolie verpakt in een oogstrelende verpakking.


Dit ongerepte gebied is het op één na grootste beschermde natuurpark van Europa en strekt zich uit langs het water van de Río Guardalquivir. Deze grootste en belangrijkste rivier in de regio Andalusië voedt de flora & fauna, die naast landbouw vooral ook bestaat uit veel bebossing van bijvoorbeeld hoge pijnbomen. Vanwege de hoge bergketens (die aan de zuid- en oostkant wel tot boven 2000m hoogte rijken) en diepe kloven (tot 150m onder zeeniveau) ontstaat er een uniek microklimaat. Dit microklimaat –dat tevens wordt gestuurd door het lange stuwmeer in het midden van het park– zorgt voor koude winters en warme zomers.


Aceite de Oliva Virgen Extra (AOVE) van Elogio wordt gemaakt van de olijfsoort picual, ook wel marteña of lopereña genoemd. Deze olijven groeien langzamer en zijn dus onderhevig aan een zeer specifiek klimaat. Hierom ontwikkelen de olijven vroeg in het seizoen een hogere smaakconcentratie en een geweldig intens smaaktype. Vanwege deze rijping kunnen de olijven vroeg in het seizoen worden geoogst en verwekt tot olijfolie. Het is een olie die zich onderscheidt vanwege een uitgesproken karakter met daarin de balans van fruitigheid, pit en bitters. En juist dit karakter aangevuld met de werkelijk práchtige knalkleur, veroorzaakt door het rijpingsproces en geografische ligging, maakt het een uniek product.


 

Naar de volgende producent

Wijnen van Elogio

 • Luxe Koker voor de Elogio Premium Olie
  € 4,75
 • Aceite De Oliva Virgen Extra 'Premium' Elogio
  € 23,95


Altijd op de hoogte van onze proeverijen, acties en nieuwste aanwinsten? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief. U ontvangt direct een eenmalige kortingscode voor 10% korting* op uw aankoop!*korting geldt niet op lopende acties