✔ op werkdagen voor 11 uur besteld, morgen in huis
gratis verzending vanaf €47,50
elke wijn per fles te bestellen
✔ avond- & weekendleveringen mogelijk
  1. Osteria Vicini
  2. Kortekade 63A
  3. 3062 GN Rotterdam
  4. 010 - 8900 555
  5. vicinirotterdam.nl

Osteria Vicini

Elkaar helpen is fijn in deze tijd. Zo hebben Osteria Vicini en wijnimporteur Anfors Imperial de handen ineen geslagen. Gasten van het restaurant kunnen thuis genieten van de wijnen van Vicini, welke in een mooi pakket verkrijgbaar zijn. Sommelier Duco de Leeuw en eigenaar Remco Witberg: "We hebben eigenlijk een samenstelling gemaakt van onze bestsellers en onze eigen favorieten, om zo tot een herkenbare, maar spannende selectie te komen. Wij werken al jaren met Anfors Imperial, en zeker in deze tijd is elkaar steunen meer dan nodig.


De Osteria is nu even gesloten als restaurant, maar wel geopend voor take-away. Onze gasten hebben nu de mogelijkheid om zowel de gerechten als de wijnen die ze zo waarderen thuis te nuttigen. Hiermee trachten we de Vicini-ervaring zo ver als mogelijk naar de gasten thuis te brengen. Ondertussen blijven we bezig en wanneer het weer kan staan we allemaal weer klaar om u te verwennen in het restaurant. Laten we hopen tot snel!’’


‘Vicini Tutti Di Giorni’ - twaalf flessen (zes wijnen, twee flessen van elk)


Over Osteria Vicini

Wie in Rotterdam Kralingen woont, kent Osteria Vicini, een trendy Italiaans restaurant op de Kortekade. Naast de Osteria behoren Fratelli di Vicini en Vicini Pizza Bar in Kralingen ook tot de Vicini's. Het pand is gebouwd na de oorlog en diende als een garage voor kleine vrachtwagens. In 2011 opende Osteria Vicini haar deuren. Nog steeds is het industriële karakter zichtbaar door de hoge plafonds en karakteristieke elementen. Ondanks de grootte is het binnen warm en sfeervol. Kralingen is geweldig. Chic en historisch - én nog belangrijker - er wonen mensen die genieten van het goede leven. Bij Osteria Vicini vieren mensen hun verjaardag, zijn er bijzondere familiemomenten en ook na een uitvaart komt men hier samen. Vicini is met de jaren van de buurt en voor de buurt geworden.


Zeven dagen per week kun je terecht vanaf het ontbijt tot en met het diner en alles daar tussenin. Lekker borrelen, lunchen, even een kop koffie. Het restaurant heeft een open keuken waar chef Sami en zijn team klassieke Italiaanse gerechten en eigentijdse twist geeft, en via de grote ramen kijk je leuk uit op de buurt. Aan de ‘voorkant’ staat een veelzijdige equipe bediening, van alle leeftijden en expertises, onder leiding van manager Jeffrey. In de afgelopen jaren telt dit restaurant vele verhalen. Sommige zijn nog zichtbaar. Zoals dat gaatje in het plafond daar, dat is gekomen toen eigenaar Remco de champagne ontkurkte op een mooi moment. We hebben het bewust niet hersteld. Dit soort imperfecties geven een plek ziel. A la prossima volta!

Wijnen van Osteria Vicini

  • ‘Vicini Tutti Di Giorni’ - Osteria Vicini
    € 157,95