Home
✔ op werkdagen voor 11 uur besteld, morgen in huis
gratis verzending vanaf €57,50
elke wijn per fles te bestellen
✔ avond- & weekendleveringen mogelijk
 1. Type: Familiebedrijf
 2. Sinds: 1780
 3. Oppervlakte: 21 hectare
 4. Productie: xx flessen per jaar
 5. Oenoloog:
 6. Landbouw: Biologisch ongecertificeerd

La Morandina

“Water gives life, the air cools the vine, the sun warms its sap and the earth accepts its fruit: four elements that tell us how a bunch of grapes becomes wine, in La Morandina style”. De naam Morando is al sinds 1600 met de streek verbonden. Zoals belangrijke heerschappen in die tijd deden vestigde Morando zich op de top van de hoogste heuvel uit de streek. Die heuvel bij het dorp Castiglione Tinella is nu al zo lang in het bezit van de familie dat hij – ook met zijn uitlopers – alleen onder hun naam bekend is: de ‘colli Morandini’.

 

Natuur, familietraditie en kwaliteit

Sinds 1988 runnen Paolo en zijn broer Giulio met veel liefde het familiebedrijf, dat  wordt gezien als een historische plaats waar volgens de familietraditie wijn wordt geproduceerd. De broers hebben flink geïnvesteerd in de aanschaf van grote stukken land en bezitten inmiddels 21 hectare wijngaarden die nog steeds volgens de oude Morandina kernwaarden worden gekoesterd: respect voor natuur, de traditie binnen de familie en het streven naar kwaliteit.

 

Moscato, het sap van de gouden lieveling

Het leeuwendeel van de productie bestaat uit de moscato. Die groeit rondom de wijnmakerij in Castiglione Tinella, waar de grond rijk is aan kalksteen en mergel. Perfect voor de groei van de gouden moscato druif. Daarna behouden grote roestvrijstalen tanks de smaken en aroma’s en transformeren de druiven naar puur en elegant sap. Ondanks dat de Moscato d’Asti productie het hart van het bedrijf vormt weten de broers Morandina zich zeker raad met de barbera druif die ze in Montegrosso e Castiglione d’Asti produceren. Volgens de traditie wordt er nog altijd gewerkt met kleine houten vaten die de barbera’s groots maken, zonder elegantie en verteerbaarheid uit het oog te verliezen. Naar onze mening zijn zowel het sap van de gouden lieveling als de overige wijnen van dit beroemde wijnhuis spraakmakend lekker.

 

Naar de volgende producent

Wijnen van La Morandina

 • Moscato d'Asti 2023 La Morandina
  € 10,40
 • Barbera d'Asti '5Vignés' 2021 La Morandina
  € 15,20
 • Barbera d'Asti '5Vignés' 2022 La Morandina
  € 15,20
 • Moscato d'Asti 2023 La Morandina
  € 17,40
 • Langhe Chardonnay 2022 La Morandina
  € 17,60
 • Barbera d'Asti 'Varmat' 2019 La Morandina
  € 28,40


Altijd op de hoogte van onze proeverijen, acties en nieuwste aanwinsten? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief. U ontvangt direct een eenmalige kortingscode voor 10% korting* op uw aankoop!*korting geldt niet op lopende acties