Home
✔ op werkdagen voor 11 uur besteld, morgen in huis
gratis verzending vanaf €57,50
elke wijn per fles te bestellen
✔ avond- & weekendleveringen mogelijk
 1. Type: Familiebedrijf
 2. Sinds: 1982
 3. Oppervlakte: 30 hectare
 4. Productie: 180.000 flessen per jaar
 5. Oenoloog: Valentina Tessari
 6. Landbouw: Biologisch gecertificeerd (sinds 2019)

Suavia

"De geschiedenis van Suavia bestaat uit een kasteel, weinig prinsen, geen kikker en veel prinsessen", aldus Suavia. De vier ‘prinsessen’ in dit succesverhaal zijn de dochters van Giovanni en Rosetta Tessari; als familie onlosmakelijk verbonden met het Soave Classico gebied en met een reputatie als vaandeldragers op het gebied van kwaliteit en terroir-expressie. 
 
Garnanega en trebbiano di Soave
De naam Suavia is een verwijzing naar een Germaanse stam met de naam Suavi, die zich in het dorpskasteel huisvestte na de val van het Romeinse Rijk. Suavia werd later Soave, de huidige naam van het dorp waar de twee inheemse druifsoorten garganega en trebbiano di Soave al eeuwenlang de omliggende heuvels sieren. Hoogtes van 300 meter en een vulkanische bodem resulteren in wijnen met structuur, karakter en de potentie voor het spannendste wit van Italië. 
 
Het hart van Soave Classico 
Fittà, Carbonare, Castellaro en Tremenalto kunnen gezien worden als dé 'cru’ gebieden van Soave Classico. Hier bezit de familie Tessari al sinds eind 19e eeuw eersteklas wijngaarden, maar pas sinds de jaren ’80 werd er gestart met de nieuwe aanpak waarmee de Tessari's onder de naam Suavia beroemd mee zouden worden. De opbrengst van de wijnstokken werd verlaagd, er werd gestart met het afzonderlijk vinficeren van specifieke percelen en de expressie van de bodem werd op een voetstuk geplaatst.
 
In harmonie met de bodem
Als kroon op het werk werd er in 1990 een moderne wijnkelder gebouwd met state-of-the-art apparatuur, recht onder het (bijna 130 jaar oude) huis van de familie. Hier komt alles samen. Een concertzaal waar het verleden in crescendo oploopt naar de toekomst, met in het heden een historisch orkest van garganega en trebbiano di Soave, spelend op de melodie van het terroir, feilloos gedirigeerd door dochter Meri, Valentina en Alessandra Tessari.  

 

Naar de volgende producent

Wijnen van Suavia

 • Soave Classico 2021 Suavia

  Normale prijs: € 9,95

  Uw prijs: € 8,46

 • Soave Classico 2022 Suavia
  € 10,95
 • Soave Classico 2022 Suavia
  € 18,75
 • Bianco Veronese 'Massifitti' 2020 Suavia
  € 24,75
 • Soave Classico 'Monte Carbonare' 2021 Suavia
  € 25,25
 • Bianco Veronese 'Le Rive' 2019 Suavia
  € 33,95
 • Metodo Classico 'Opera Semplice' Suavia
  € 33,95
 • Recioto di Soave 'Acinatium' 2021 Suavia
  € 36,90


Altijd op de hoogte van onze proeverijen, acties en nieuwste aanwinsten? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief. U ontvangt direct een eenmalige kortingscode voor 10% korting* op uw aankoop!*korting geldt niet op lopende acties