1. Type: Familiebedrijf
 2. Sinds: 1880
 3. Oppervlakte: 2.000 hectare
 4. Productie: 220.000 flessen per jaar
 5. Oenoloog: Peppi Lopi
 6. Landbouw: Conventioneel

Franz Haas

Al sinds 1880 is dit bedrijf in handen van de familie Haas. Toen werd ook de huidige kelder gebouwd. Tegenwoordig staat de familie bekend om haar innovatieve ideeën en prachtige wijnen. De huidige generatie heeft in de jaren ’80 rigoureus alle wijngaarden herplant om lage opbrengsten van dicht bij elkaar staande stokken te genereren. Volgens Franz is dit de reden waarom zijn wijnen zo’n unieke expressie van hun hooggelegen terroir geven.

 

Moscato Rosa, Pinot Nero en witte wijn

Franz is de zevende generatie van Franziskus Haas. Hij is een van de champions league producenten van de Alto Adige. Zijn zeer zuivere wijnen zijn dan ook erg gewild. Hij is beroemd geworden met zijn zoete moscato rosa en vaak gezien als de beste Pinot Nero producent van Italië. Vandaag de dag zijn het zijn strakke, licht aromatische witte wijnen die in naam en faam stijgen.

 

Homeopathie en plezier

Franz is een nuchtere man die graag en veel plezier maakt, met een gezonde Italiaanse voorliefde voor vrouwelijk schoon en lekker eten. Daardoor verwacht je misschien niet dat deze man zijn leven bijna geheel homeopathisch leidt. De homeopathie schuwt bepaalde ingrediënten, maar gaat er in de basis vanuit dat alles in balans moet zijn. Zo wil Franz absoluut niet te veel alcohol in zijn wijnen, maar ook probeert hij gifstoffen en andere zogenaamde anti-energetische deeltjes in zijn wijn te weren. Zijn droom is om een zo gezond mogelijke wijn te maken.

 

Prachtige wijnetiketten

Oh ja, de prachtige etiketten! Vormgegeven door de kunstenaar Ricardo Schweizer, een vriend van Picasso en de ontwerper van het filmhuis in Cannes. Hij heeft dit gedaan in ruil voor een paar dozen wijn. Zo lekker is het dus…

 

Naar de volgende producent

Wijnen van Franz Haas

 • Bekroond
  Vigneti delle Dolomiti 'Manna' 2017 Franz Haas
  € 26,95
 • Alto Adige Pinot Nero 2016 Franz Haas
  € 27,95
 • Nuldriezevenvijfl
  Alto Adige Moscato Rosa 2015 Franz Haas
  € 29,95