Home
✔ op werkdagen voor 11 uur besteld, morgen in huis
gratis verzending vanaf €57,50
elke wijn per fles te bestellen
✔ avond- & weekendleveringen mogelijk
 1. Type: Familiebedrijf
 2. Sinds: 1960
 3. Oppervlakte: 160 hectare
 4. Productie: 1.300.000 flessen per jaar
 5. Oenoloog: Elisabeth Prataviera
 6. Landbouw: Conventioneel

Haut Marin

Al generaties lang produceren de families Jegerlhener en Prataviera afzonderlijk van elkaar uitzonderlijke wijnen. Door een huwelijk vloeide de liefde door in het maken van wijn. Wijnen zoals we hoopten en verwachtten te vinden de Côtes de Gascogne.

 

Appellatie Gascogne

Dit domaine bevindt zich in het hart van Armagnac aan de beroemde Via Podensis, een weg die pelgrims al eeuwenlang bewandelen op weg naar Santiago de Compostela. Deze 120 hectare wijngaard is in het bezit van twee families en wordt omringd door het prachtige landschap dat de Gascogne zo typeert. Het ligt op eeuwenoud terroir dat de vele fossielen die we tegenkomen verklaart. Hier worden witte spatzuivere, stuivende wijnen gemaakt van colombard, ugni blanc en sauvignon. En zeer elegante rode wijnen van merlot en cabernet.

 

Passievolle derde generatie

Het verhaal begon in 1920 toen Jean Francois Morel, een Zwitserse wijnmaker, zich neervlijde in de Gascogne. In 1960 was de eerste wijnkelder een feit en werd de wijngaard uitgebreid, maar het stokje werd echt opgepakt door de passievolle Elisabeth, de huidige wijnmaker en oenoloog. De dochter van de derde generatie trouwde met Henry Prataviera en zo maken twee families heerlijk verteerbare en betaalbare wijnen. In 2003 bracht Elisabeth samen met haar broer Philipe de eerste flessen uit met de frivole ‘connoisseur’ etiketten. In deze wijnen spreekt het unieke terroir. Zodanig dat we deze wijnen graag aan u verkopen.

 

Naar de volgende producent

Wijnen van Haut Marin

 • Côtes de Gascogne 'Le Cheval Marin' 2022 Connoisseur
  € 8,85
 • Côtes de Gascogne 'Le Gardien des Cieux' 2022 Connoisseur
  € 9,20
 • Côtes de Gascogne 'La Beauté du Lac' 2022 Connoisseur
  € 9,20
 • Côtes de Gascogne 'Le Gardien des Bois' 2021 Connoisseur
  € 9,45
 • Côtes de Gascogne 'Le Grand Dormeur' 2022 Connoisseur
  € 9,60
 • Côtes de Gascogne 'Le Petit Curieux' 2020 Connoisseur
  € 11,35


Altijd op de hoogte van onze proeverijen, acties en nieuwste aanwinsten? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief. U ontvangt direct een eenmalige kortingscode voor 10% korting* op uw aankoop!*korting geldt niet op lopende acties