Home
✔ op werkdagen voor 11 uur besteld, morgen in huis
gratis verzending vanaf €57,50
elke wijn per fles te bestellen
✔ avond- & weekendleveringen mogelijk
 1. Type: Familiebedrijf
 2. Sinds: 2016
 3. Oppervlakte: 7.5 hectare
 4. Productie: 40.000 flessen per jaar
 5. Oenoloog: Peter Wagner
 6. Landbouw: Conventioneel

Weingut Peter Wagner

In enkele jaren tijd met je wijnen doorstoten naar de top in een gebied als de Kaiserstuhl (Baden), waar de concurrentie toch niet gering is: dat is een geweldige prestatie. Peter Wagner uit Oberrotweil deed het. Hij startte een wijngoed, maakte de eerste wijn in 2017 en bracht die in 2018 op de markt. Al heel snel vielen zijn wijnen op door hun fantastische kwaliteit. Ze scoren hoog in toonaangevende gidsen als die van Gerhard Eichelmann en wijntijdschrift Vinum.


Wagner bezit wijngaardpercelen op de hellingen van de prachtige Kirchberg, Henkenberg, Eichberg en Käsleberg (allemaal in Oberrotweiler) en op de Achkarrer Schlossberg. Hij heeft er onder meer spätburgunder, grauburgunder en müller-thurgau staan, waarvan een deel al behoorlijk oud. Alle stokken die hij nieuw aanplant, komen uit Frankrijk.


De bodem waarop de wijnstokken staan, bestaat in een deel van de percelen uit een diepe laag löss, in een ander deel – waar de beste wijnen vandaan komen – uit vulkanische grond die ook kalk en ijzer bevat. Wagner bewerkt zijn grond biodynamisch; er staat dan ook veel groen tussen de wijnstokken, waarmee hij de bodem van extra voedingsstoffen voorziet én een bijdrage levert aan de biodiversiteit. Een prachtig plaatje, zeker in de zomer, als er bloemen bloeien. Maar het is wel hard werken: een deel van de hellingen is zo steil, dat de wijnstokken op terrassen staan aangeplant.


Peter is van de heldere lijnen als het om zijn wijnen gaat. Alle wijnen worden vergist tot ze droog zijn en bevatten over algemeen minder dan 1 gram restsuiker per liter. De witte wijnen rijpen lang op de gist; een deel van de Spätburgunder gaat in grote houten vaten. Om de optimale smaak in zijn wijn te behouden, wordt er niet geklaard en alleen indien echt nodig gefilterd, en ook de hoeveelheid toegevoegd sulfiet is minimaal. Peter Wagner is zelfverzekerd en weet precies wat hij wil. Dat weten wij ook: wij willen genieten van zijn geweldige, precieze wijnen, die zich onderscheiden door hun smaak, frisheid en pure levenslust.


naar de volgende producent

Wijnen van Weingut Peter Wagner

 • Baden Grauburgunder vom Löss Trocken 2023 Weingut Wagner
  € 19,25
 • Oberrotweil Grauburgunder Trocken 2022 Weingut Wagner
  € 27,95
 • Oberrotweil Spätburgunder Trocken 2020 Weingut Wagner
  € 30,40
 • Oberrotweil Chardonnay Trocken 2021 Weingut Wagner
  € 33,40
 • Oberrotweil Spätburgunder Trocken 2022 Weingut Wagner
  € 37,45
 • Oberrotweil Spätburgunder Alte Reben 2020 Weingut Wagner
  € 41,40
 • Schlossberg Grauburgunder Trocken 2019 Weingut Wagner
  € 47,40
 • Henkenberg Spätburgunder Trocken 2019 Weingut Wagner
  € 63,40
 • Eichberg Spätburgunder 2020 Weingut Wagner
  € 120,40


Altijd op de hoogte van onze proeverijen, acties en nieuwste aanwinsten? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief. U ontvangt direct een eenmalige kortingscode voor 10% korting* op uw aankoop!*korting geldt niet op lopende acties