Met een recordaantal inzendingen en deelnemende importeurs hebben maar liefst zeventien wijnen uit ons assortiment een finaleplaats tijdens de 30e editie van het Proefschrift Wijnconcours, elk in hun eigen categorie. Gekozen door professionele proevers uit Nederland en België waaronder vier sommeliers, pers, een ‘Master of Wine’ en de Proefschrift crew. U kunt alle finalewijnen proeven tijdens de vakbeurs Gastronomie/Fine Food Professional 2018 op 5 november a.s. in de Amsterdamse RAI.

10 item(s)

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren
 1. Bekroond
  Niederösterreich Grüner Veltliner 'Löss' 2017 Hiedler

  Niederösterreich Grüner Veltliner 'Löss' 2017 Hiedler

  Een 9 in De Grote Hamersma 2019: 'Wijnbouwer van naam. Proef al jaren zijn wijnen. Onverbiddelijk hoog niveau. Ook deze weer. Geconcentreerde stijl. Geel fruit in plaats van nerveuze doperwtjes en hittepetitcitrus zoals ik die zo vaak in de instapmodelletjes tegenkom. Blommig, bloezend, bloesemend. Grapjes over de naam worden niet op prijs gesteld.

  € 12,95
 2. Franken Müller-Thurgau 'Pur Mineral' 2017 Fürst

  Franken Müller-Thurgau 'Pur Mineral' 2017 Fürst

  Wijn met een heldere kleur. In de geur aromatisch met nuances van wit, licht tropisch fruit en lichte muskaat accenten. De smaak is zeer zuiver met verfijnd mineraal, elegantie en een lange afdronk. Een moderne, eigentijdse Müller-Thurgau.
  € 15,50
 3. Groenblad
  Burgenland Zweigelt 2016 Umathum

  Burgenland Zweigelt 2016 Umathum

  Een 9- in De Grote Hamersma 2019: "De Keizer van het Rood. Wellicht een fascinerende en zeer zeker onalledaagse indrinker richting deze zweigelt. Heerlijk stallig en mestig. Rijp, rood fruit, fluwelen mondgevoel, zachte aanzet, moeilijk afscheid nemend. Afdronk wil maar niet af. Blijft aanstaan."

  € 16,25
 4. Bekroond
  Szekszárd 'Szekardi Bikavér' 2015 Heimann

  Szekszárd 'Szekardi Bikavér' 2015 Heimann

  Een 9 mét ster in De Grote Hamersma 2019: "Szekszárd wordt wel gezien als een van Hongarije’s beste rodewijnstreken. Daar hadden de Heimannen blijkbaar een neusje voor, toen ze zich in 1758 in Hongarije settelden – althans de Duitse voorouders van Zoltán Heimann dan. Inmiddels staat het familiebedrijf bekend om zijn rijke en volle wijnen. Uitgeroepen tot ‘Winery of the Year 2016’ van Hongarije. Hun ‘stierenbloed’ heeft zeker een Franse koe als moeder gehad, want het is bordeaux die door de aderen lijkt te stromen. Klassiek in stijl, mooi in balans en volgepakt met rijp zwart fruit."

  € 17,95
 5. Groenblad
  Saumur Champigny 'Yvonne' 2015 Château Yvonne

  Saumur Champigny 'Yvonne' 2015 Château Yvonne

  Intense en complexe neus veel rijpe kersen en frambozen, grafiet en rokerigheid. In de mond zwoel maar met mooie balans en een lange afdronk met grafiet en fijne tannines. De wijn is net zo natuurzuiver en evenwichtig als de maker, een van de allerbeste producenten uit de streek die briljant lekkere wijnen maakt.

  Tijdelijk niet op vooraad

  € 25,95
 6. Bekroond
  Nagy Somló Juhfark 'Aranyhegy' 2013 Tornai

  Nagy Somló Juhfark 'Aranyhegy' 2013 Tornai

  Een 9 in De Grote Hamersma 2019: 'Juhfark, vrij vertaald ‘schapenstaart’. Lokale held die vaste grond onder de voeten heeft gekregen op een oude vulkaan, terroir dat een jaar of twintig geleden herontdekt is. Met ingetogen, bijna voorzichtig geel fruit. Lindebloesem, een partje perzik, wat mandarijn, mineralen en rokerigheid. Hoe kan het anders met een vulkaan als roots? De uitbarsting van smaken die daarna volgt is dan ook geen verrassing. Mango, passievrucht, banaan, ananas, honing, bitters van rode grapefruit en iets van suikerspinkrokantheid. Vergist en gelagerd op eiken maar toch ook weldadig fris. Vulkaan acuut gestopt met werken. Koele wind steekt op.'
  € 26,50
 7. Wachau Grün.Veltliner 'Dürnsteiner' Smaragd 2016 F.X.Pichler

  Wachau Grün.Veltliner 'Dürnsteiner' Smaragd 2016 F.X.Pichler

  Heldere groengele kleur. In de geur in eerste instantie kruidige aardse aroma's en amandelen. Met lucht komen daar steeds meer fruitaroma's bij van o.a. rijpe abrikozen, tropische nuances, honing en verfijnde kruidigheid mineraliteit.
  € 29,50
 8. Bekroond
  Penedès 'Amphora Roja' 2017 Parés Baltà

  Penedès 'Amphora Roja' 2017 Parés Baltà

  Deze wijn kreeg een 9,5 mét ster in De Grote Hamersma 2019: "Amphora Roja. Rode wijn? Nee, rode amfora van klei. Met xarel·lo, cavadruif veelal. Maar in dit geval levert-ie een stille wijn op waar je stil van wordt. De criticasters van sulfiet in ieder geval. Want dat is niet gebruikt. Puur-natuur- klantje kortom. ‘Microcuvée’ kondigt het achteretiket bovendien aan. Fles nummertje 0660 van een totaal van 2825. En wat levert deze druivenbingo op? Citrus, noten, appel (‘appeltaart!’ meent de importeur) gedroogde abrikoos, truffels, bovengrondse paddenstoelen. De spanning is om te snijden. Toch appeltaart?"
  € 29,90
 9. Bekroond
  Wachau Grüner Veltliner 'Kollmütz' Smaragd 2016 Hirtzberger

  Wachau Grüner Veltliner 'Kollmütz' Smaragd 2016 Hirtzberger

  95 Falstaff punten: geel appelfruit met tonen van sinaasappelschil, hint van peren. Zeer elegante textuur, fijne fruitzoetheid bij de afdronk, evenwichtig, een aristocratische Veltliner met groot toekomstpotentieel
  € 49,50
 10. Bekroond
  Châteauneuf-du-Pape Rouge 2015 Domaine de Marcoux

  Châteauneuf-du-Pape Rouge 2015 Domaine de Marcoux

  Een 9+ met ster in De Grote Hamersma 2019: "Meer over Marcoux bij de witte versie. Ook al zo fijn. Wie boft zit aan bij een diner waar eerst de blanc wordt geschonken om vervolgens ook nog op rood getrakteerd te worden. Bepaald geen recht-voor-zijn-raap-Paap. Aardbeien- en frambozensubtiliteiten. Inwaaiend specerijenspectrum: mild, schuchter en fijn. Een vers opgemaakt donsbed met molton tannines. Niet rolbevestigend bedoeld maar de vrouwenhand is proefbaar."
  € 49,95

10 item(s)

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren